Wpis z mikrobloga

@Igbt: bo mają takie prawo?
Tak samo jak Ty masz prawo pójść za darmo się uczyć, masz prawo po tej nauce #!$%@?ć z kraju, i jeśli się polepszy do niego wrócić.
@MaTTiQ: Rozumiem, aczkolwiek uważam że człowiek który od 2 lat nie był w Polsce powinien z automatu tracić prawo wyborcze.
@Rabusek: Mam prawo, bo płacę podatki. Oni nie płacą ani grosza tutaj, a jednak mają prawo głosować. Super logika.
@Manny_Ribera: Skąd wiem? Stąd, że w skład Polonii w Stanach stanowią głównie górale z Podhala, którzy przesyłają swoim krewnym dolary (albo mają ich w poważaniu tak jak i Polskę)
@Igbt:

W Polsce Konstytucja RP jednoznacznie określa, że jedynym sposobem utraty polskiego obywatelstwa jest jego zrzeczenie się. Państwo samo nie może odebrać obywatelstwa jednostce.

A to wina tych ludzi za granicą że muszą czekać na podpis wielce zapracowanego mr. bula?
@Igbt: Ale dlaczego akurat po 2 a nie po 1, albo 3? Co to za wyznacznik?

Może zabrzmi to paradoksalnie, ale Ci ludzie którzy wyjechali mają porównanie i są zdecydowanie bardziej obiektywni podczas wyborów niż obywatele mieszkający w danym kraju...
@Manny_Ribera: W sumie wyznacznik podałem z dupy. Równie dobrze mogłoby to być jednokrotne ominięcie rozliczenia podatkowego. Może i mają porównanie, ale głosując zmieniają rzeczywistość tutaj, a nie tam gdzie żyją obecnie.