Wpis z mikrobloga

@endipek: Zajebiście dobrze odbija jak się ustawi. Jednakże mam go powoli dość, bo jego tempo jazdy nie pozwala zaszaleć i 1k dmg po grze to jest średnia. Planuję w ten weekend zakończyć z nim przygodę.
@Zeroize: jego następnik za to jest całkiem przyjemny, fajne działko z świetną depresją i wbrew pozorom twarda wieża i górna płyta. Tylko dół i boki z papieru.
@Caroo: Zapomniałeś wspomnieć o słabym dziale, które może i celne, to jednak celnie bić za 230 to trochę słabo. Szczególnie, że Tygrys strzela szybciej.
Ammo rack za dolną płytą.
Pancerz działa tylko na większy dystans, albo przeciwko słabym graczom. Wystarczy strzelać gdziekolwiek poza jarzmem.
Arta... Jeju, jak go arta boli. T.T
Prędkość jest marna jak na czołg z marnym pancerzem i marnym działem. Camo też.

Plusy? Celność działa, penetracja i to
@FeniEnt: fakt że może nie do końca obiektywnie patrzę bo mam na nim 4 perki i 1k bitew, więc gra się już bardzo przyjemnie.
Także prędkość mam conajmniej taką jak ISy-3, cammo na wszystkich załogantach + siata. Przeładowanie 6s z groszami więc można przeżyć ten kiepski dmg.
Co do pancerza to zależy. Warto gdzieś się wychylać z za górek, to wtedy też ta powierzchnia nad jarzmem praktycznie wszystko rykoszetuje, do tego
@Caroo: 1hp/t mniej niż na IS-3, 4kph mniejszy limit prędkości, resisty Caern ma lepsze tylko na średnim podłożu. DPM większy tylko od trzech czołgów ciężkich (pomijam premium). Dwa z nich biją mocniej (KV-4 i IS-3, ale różnica w DPM wynosi odpowiednio 10 i 40, więc jest znikoma), a trzeci ma magazynek (AMX 50 100).

To typowy czołg wsparcia, nie ma pancerza ani mocnego działa na granie nim jak "normalnym" ciężkim niestety.