Wpis z mikrobloga

i tyle przebiegnie bez wiekszego przygotowania to uwierze,

@Cat0Woman: chyba nie uwierzysz. I nie mówiłem ze bez zadnego przygotowania bo biegala

godzina dla niebiegajacych na co dzień to bardzo długo

@Supercoolljuk2: kiedys jak sie odchudzala to biegala wiec teraz nie powinno byc problemow, a jak cos to drobnymi krokami zwiekszac do godziny
@Cat0Woman: Nie musi biegać maratońskich wyczynów. Sam biegałem ze swoją dziewczyną początkowo 40-50 minut i uwierz mi nie było to na pewno 8-9 kilometrów. Po pewnym czasie sama wyczuje swój organizm i będzie zwalniać tempo. Może rozpocząć truchtem i zakończyć marszobiegiem, uwierz mi większość osób z odpowiednią wagą bez przygotowania dałaby radę taką godzinną przebieżkę wykonać. Co do reszty zgadzam się, głównie powinna skupić się na treningu siłowym, bardziej nawet kalistenika
@tymc: No nie wiem, ja biegam autentycznie wolno i dla mnie bieg godzinny to ponad 8 kilometrow. I to tez czysto rekreacyjnie.
Poza tym niekoniecznie musi biegac, niech sobie wybierze co lubi. Byle kardio, ale nie raz w tygodniu, a chociaz 3.
@Cat0Woman: Sens jest zawsze. W połączeniu z odpowiednio dobranym treningiem da wymierne efekty. Bieganie samo w sobie w takiej ilości może być, jeśli chodzi o samo zrzucenie tkanki tłuszczowej bez żadnych dodatkowym bodźców treningowych.