Aktywne Wpisy
Antidotum119 +381
luty 2022 - najtańsza #dacia sandero 40 900 zł.
marzec 2023 - najtańsza #dacia sandero 62 900zł
nieco ponad rok temu odbierałem swoją dacię sandero w #lpg i prawie w najwyższym wyposażeniu (brak alufelg i nawigacji) za 60 700 zł.
dziś za te pieniądze nie kupiłbym najgorszej wersji, która poza kierownicą i kołami nie oferuje zupełnie nic.
#inflacja #samochody #motoryzacja
marzec 2023 - najtańsza #dacia sandero 62 900zł
nieco ponad rok temu odbierałem swoją dacię sandero w #lpg i prawie w najwyższym wyposażeniu (brak alufelg i nawigacji) za 60 700 zł.
dziś za te pieniądze nie kupiłbym najgorszej wersji, która poza kierownicą i kołami nie oferuje zupełnie nic.
#inflacja #samochody #motoryzacja
Dexitaxa +69
Dziwnym uczuciem jest odkrycie, że całe moje dotychczasowe 30 letnie życie, było obłudą, wykreowaną przez toksyczną rodzinkę.
ogólnie opadnięcie wszystkich kurtyn, kłamstw, kreacji, było takim szokiem, że przez to wpadłam w tak głęboka depresje, że wycięło mnie na rok z świata i życia.
Teraz odkrywam, siebie, świat i ludzi na nowo.
Najciekawsza informacja dla mnie jest to, że nawet moje zainteresowania nie były tak naprawdę moje.
A więc no.. Zmieniam swoją branżę
ogólnie opadnięcie wszystkich kurtyn, kłamstw, kreacji, było takim szokiem, że przez to wpadłam w tak głęboka depresje, że wycięło mnie na rok z świata i życia.
Teraz odkrywam, siebie, świat i ludzi na nowo.
Najciekawsza informacja dla mnie jest to, że nawet moje zainteresowania nie były tak naprawdę moje.
A więc no.. Zmieniam swoją branżę
Niestety robota jest strasznie #!$%@? i tak jak pisałem na początku jest to zwyczajny wyzysk. Nie wydaję mi się, żebym tam pracował jeszcze w przyszłym tygodniu i w związku z tym mam kilka opcji:
1) szukać tutaj nowej pracy co będzie pewnie trudne szczególnie, że przez taki #!$%@? start człowiek traci motywacje
2) pisać do gościa, który mi podnajmował pokój czy będzie możliwość zrezygnowania z tego wbrew 4-miesięcznej umowie i wynajęcia komuś innemu od początku przyszłego miesiąca (więc to będę musiał szybko zdecydować, bo nikt na krócej niż 3 nie weźmie a o to też trudno) a potem:
- #!$%@?ć z Oslo na północ (szukać roboty od zaraz w całej Norwegii i tam spitalać, ale jak będzie wysoka kaucja to mi nie starczy nawet na wynajem
- lecieć do UK
3) Zostać w gównopracy i dostawać #!$%@?ą wypłatę z #!$%@? cały dzień. Tutaj dochodzi jeszcze opcja wytrzymania miesiąc (o ile mnie nie #!$%@?ą za ten czas a to możliwe bardzo), ewentualnie doczekanie dyscyplinarnego zwolnienia i pozwanie w Arbeidtilsynet (nie wiem ile to znowu zajmie).
Nie za bardzo widzi mi się tracenie tutaj wszystkich oszczędności, ale też ciężko mi zdecydować co robić dalej więc jak macie jakieś rady to chętnie poczytam.
PS Dzisiaj jak byłem w tym UDI to dziewczyna z Rumunii pracowała od 8 do 14 na obszarze gdzie mieliśmy wyznaczone bodajże 1h 40min...
#platkiowsianewnorwegii
Dziwne rzeczy się dzieją z tymi wypłatami, ale według mnie powinieneś spróbować pojechać na północ. W Szwecji łatwiej było nabyć ziemie, wszystko po to żeby ściągnąć więcej ludzi. W Norwegii może być podobnie, zwłaszcza że klimat jest trochę gorszy, to brakuje rąk do pracy.
Poszukaj może jeszcze jakie jest bezrobocie w poszczególnych miastach, albo czy jest dużo niewymagającej pracy.
Powiedziala ze za 2 miesiace bedziesz sie wyrabial. Praca jest do dupy ale jak jestes w tym dobry to w stanach
Szukaj nowej pracy cały czas... Jak znajdziesz to wypowiesz tu gdzie jesteś i tyle. Zazwyczaj da się dogadać i do końca miesiąca przepracujesz tylko.
Nie kombinuj za dużo bo ci to bokiem wyjdzie :/
@najman:
@adicur:
@NYCBronx:
@abcc5: wiem ze nastawilem sie na gownorobote ale glownie chodzi o wymiar godzin, jakbym mial pracowac na magazynie 8h w uk i wiedzialbym co i jak to byloby to lepsze niz takie #!$%@?. Gownorobota sama z siebie mi nie przeszkadza ani ciezka ani pracowanie z debilami ani #!$%@? dopki sie to odbywa na uczciwych warunkach. Robota tutaj idzie jednak trochr szybciej teraz to
@trollik: ale nie wszędzie płacą za 2h jak trzeba pracować 6h.
@adicur: @platkiowsiane: Jeśli tak wygląda sytuacja, to też radziłbym się
Dodałbym tylko, że wina leży też po ich zleceniodawcy co w ciula wali i ma za nic ludzi ;)