Wpis z mikrobloga

@Venro: A #!$%@? pan za przeproszeniem. Twoja wolna wola pozwala Ci wybrać towarzystwo jakie tylko chcesz znać, a jak kobieta chce kląć, palić fajki czy chlać do nieprzytomności, to zamiast apelować jakieś #!$%@? po prostu zmień otoczenie.
@SScherzo: Nie ze wszystkim się zgadzam, ale za wymianę spostrzeżeń dzięki. Dałaś do myślenia.
@Nensala: To oczywiste.
@Tasde: Przedziwna logika, bo przecież moja wolna wola pozwala mi również wymieniać się spostrzeżeniami na temat kobiet, czyli dokładnie to, co robię teraz.
@Venro: ja uważam, że wszystko jest dla ludzi. jak ktoś przeklina publicznie to nie jest istotne, jakiej płci jest. w domu natomiast albo w gronie zaprzyjaźnionym nie widzę przeszkód. kultura polega na tym, że człowiek wie, co mu wolno w jakiej sytuacji, a w jakiej nie. i to nie ma związku z płcią.
@Venro:

Przedziwna logika

A ja mam prawo wydać ocenę twojej oceny, więc wszystko jest prawie ok.
Prawie, gdyż ważne jest to co mówisz i jak mówisz.
Jakbyś napisał, że nie lubisz klnących kobiet i wolałbyś, żeby używały swojej wrodzonej delikatności, to byłoby twoje spostrzeżenie, ale tak nie napisałeś a zamiast tego użyłeś apelu czyli próby narzucenia innym osobom swojego poglądu, a to już nie podlega pod wolność osobistą.
@Venro: ostatnio żul, który zbiera puchy ładnie opierdzielił moją koleżankę: "panienka musi tyle przeklinać? przecież to nieładnie" Piotrek od razu dostał kilka łyków piwa i propsy od reszty ekipy, że ma rację ;)