Aktywne Wpisy

Kamileqq +605

Codzienne przypomnienie, że jeśli łudzicie się, że PiS po wyborach dotrzyma jakiekolwiek obietnicy, to chciałbym zwrócić uwagę, że:
- przekop Mierzei Wiślanej: done
- płaca minimalna 4k: done
- bariera na granicy: done
- 500+: done
- kredyt 2%: done
- niskie bezrobocie: done
- wzrost wydatków na zbrojenia: done
- obniżenie wieku emerytalnego: done
- korzystniejszy podatek dla słabiej zarabiających: done
- odtworzenie baz wojskowych / posterunków policji: done
- ból
- przekop Mierzei Wiślanej: done
- płaca minimalna 4k: done
- bariera na granicy: done
- 500+: done
- kredyt 2%: done
- niskie bezrobocie: done
- wzrost wydatków na zbrojenia: done
- obniżenie wieku emerytalnego: done
- korzystniejszy podatek dla słabiej zarabiających: done
- odtworzenie baz wojskowych / posterunków policji: done
- ból

Mam klase bazowa z konstruktorem i polami, które chce dziedziczyć.
Teraz chcę stworzyć klasy statyczne, którę pola i konstruktor dziedziczą z klasy bazowej
Da radę jakoś zrobić by ta klasa była statyczna i żebym nie musiał robić jej obiektu? Bo widzę, że z klasami statycznymi w javie ciężko.
Tworze generator planu na siłownie. Mam klase bazową Attributes gdzie mam odpowiednie pola ( String info, boolean x, mapa jak dane ćwiczenie reaguje na partie daną).
I teraz dla każdego ćwiczenia chcę stworzyć statyczną klase z tymi polami co ma Attributes. Wypełniam te dane w konstruktorze, który dziedziczę z Attributes( konstruktor Attributes wypełnia wszystkie pola argumentami którymi podaje)
Ale nie mogę za
Klasa excerciesCHest. W niej lista w której dodaje ćwiczenia dla wszystkich ćwiczeń zapisanych w oddzielnych klasach bo już nie mam pomysłu. Trochę będę się musiał napisać, skoro np dla klatki piersiowej będe miał z xx klas i je wrzucać do listy w kodzie
Jedna klasa ćwiczenie i wurzcam do Listy ChestExercises new ćwiczenie(nazwa,.....);
@anonimowy_anonim: Może się odwoływać do składników niestatycznych (nawet prywatnych), ale jakichś konkretnych instancji.
@Lizbona: Jest :)
public class Klasa {static {// costam costam}}@edzio94: Twoje rozwiązanie dało mi raka. Jeśli dobrze rozumiem to chcesz wsadzić statyczne dane do kodu. Słaby pomysł. W zamian za to polecam użycie np. plików YAML do przechowywania tych danych. Ostatnio w pracy używałem biblioteki snake yaml: https://code.google.com/p/snakeyaml/ (dokumentacja: https://code.google.com/p/snakeyaml/wiki/Documentation ).
Jest tam opcja, żeby wczytywać dane z YAMLa