Wpis z mikrobloga

Mirki od #asg - mam pytanie dot. oporządzenia taktycznego... dopiero zbieram swoje szpeje i planuję zakupić pas taktyczny bo kamizelki narazie nie potrzebuję. Jak dobierać ładownice? Chodzi mi o to, że nie kumam jak działa system zaczepów. Czy kupując pas 8fields powinienem kupić ładownice tej samej firmy, czy też systemy są zunifikowane i nie ma żadnej różnicy?
  • 9
@neo_vir: Nie ma to znaczenia, pokaż dokładnie jaki pas chcesz kupić ale pewnie będzie z taśmami molle i dzięki temu założysz na niego każdą ładownicę w molle (nieważne czy chińska, czy oryginalna z armii czy tej samej czy innej firmy)
@neo_vir: Co do chińskich ładownic, to moje służyły mi bardzo długo ale fakt- przecierał się materiał, szwy gdzieniegdzie puszczały. Kontraktowy sprzęt to jednak jakość ale na start chiński nie jest zły. Polatasz to sam stwierdzisz jaką kamizelkę wolisz więc nie ma po co kupować na dzień dobry czegoś droższego.
@Pieron: @Jojne: a o co chodzi z tym chinolem, skoro to wsio 8fields? Cena jest dla mnie ok tyle i tak zamierzałem wydać na pas + ładownice. Jeszcze zastanawiam się nad wygodą - do pasa oporządzenie ładuje się na plecy, a tu jest na brzuchu... nie przeszkadza to jak trzeba się glebnąć? Z tego chińczyka da się odpinać ładownice, czy one na stałe są? Chodzi o to, że i tak
@neo_vir: Nie przeszkadza, chest rigg jest na wysokości klatki a nie brzucha więc jak jesteś na łokciach to nawet masz do tego super dostęp, ciut lepszy niż do ładownic na pasie. A kieszenie wykorzystasz do włożenia tam kulek, butelki wody czy kanapki. Z tego chesta już nie odepniesz nic. Jak masz ładownice na plecach i się glebniesz na plecy to leci Ci dużo piachu, też nic fajnego.
A chińczyki chodzi że
@Jojne: ok, to biore tego chest riga... skoro już wiem, że to dobry zakup na dłużej to jeszcze tylko pytania kosmetyczne. Mam wz.93 i planowo kupie wz.2010 w przyszłości... jaki kamuflarz do tego brać Flactarn czy Woodland? Druga rzecz: rozmiarówka - czy ten chest rig jest uniwersalny? Przy pasie był podany rozmiar a przy tej kamizelce nie ma...