Wpis z mikrobloga

@kubakubakuba: Możesz postawić masternode jakiejś waluty albo node waluty, w której płacą za postawienie node. Możesz też skorzystać z bounty w którejś z nowych walut i postawić block explorera/faucet/etc. Lambo za to (raczej) nie kupisz.
@kubakubakuba: Możesz wysyłać SPAM, ale DigitalOcean szybko się kapnie, możesz zrobić sobie seedboksa do torrentow, sciagajke plików z internetu (ale tutaj też mogą to zauważyć), możesz postawić noda dla sieci Tor (exit-noda szybko zdejma).
Masz jakieś potrzeby?
@kubakubakuba: Ja bym postawił kilkadziesiąt master nodów do horizon coina. Założenie jednego trwa kilka minut, a profity to jakieś 50k satoshi dziennie. Dodam, że możesz je postawić na najtańszym serwie z oferty Digital Ocean.
@kubakubakuba: Obecnie tutoriale tylko pod windowsa, ja swój postawiłem pod Ubuntu na Amazon ec2 wykorzystując mega podstawową wiedzę na temat linuxa. Jak nic nie ogarniasz to może kiedyś napiszę step by step, ale w najbliższym czasie niestety nie mam czasu.
@Pienio69: obecnie 600-700 horizonow dziennie z jednego noda. Żeby postawić noda potrzebujesz publiczny adres IP i maszynę. Także jak masz pule adresów i mocny serwer to wrzucasz tam jakiś hypervisor i stawiasz wirtualki.