Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +58
Jaka jest Wasza topka wszechczasów jeżeli chodzi o ludzi z którymi pracowaliście w IT? Chodzi mi tylko o przebranżawiaczy.
1. Ja w jednym banku w 2017 roku pracowałem z bananem co poszedł na studia budownictwo do Warszawy z bogatej rodziny, mama stomatolog. Gość jarał zioło do potęgi i lubił imprezować. U----ł studia na drugim roku i pełno warunków miał. P------j poszedł wtedy na bootcamp z Javy i przyjęli go wtedy do banku
1. Ja w jednym banku w 2017 roku pracowałem z bananem co poszedł na studia budownictwo do Warszawy z bogatej rodziny, mama stomatolog. Gość jarał zioło do potęgi i lubił imprezować. U----ł studia na drugim roku i pełno warunków miał. P------j poszedł wtedy na bootcamp z Javy i przyjęli go wtedy do banku

blahajo +383
zalety mieszkania na zadupiu: ludzie boją się kas samoobsługowych przez co są wiecznie puste przez co można szybko ogarnąć sobie zakupki nawet jak jest tłum ludzi

Wyjątek strefowy jest to takie coś że nie wnosimy opłaty za przekroczenie strefy mimo iż wsiadamy na przystanku innej gminy niż de facto się poruszamy (i de facto ją przekraczamy)
jednym z przykładów jest Katowicki Plac Alferda gdzie przystanek kierunku na Siemianowice Śląskie jest takim wyjątkiem ale tylko i wyłącznie gdy zaczynamy jazdę od niego w innym przypadku normalnie przekraczamy strefę i musimy posiadać bilet na dwa miasta
Na obrazku dobrze widać umiejscowienie przystanku (patrz al Korfantego) i granicy Katowice - Siemianowice
Tu dla zainteresowanych cała lista przystanków posiadających status "wyjątków strefowych" oraz kiedy się je stosuje http://www.kzkgop.com.pl/strony/p-1-strefowe-abc.html
#kzkgop #komunikacjamiejska #transportpubliczny #slask #gop
źródło: comment_4FcP9IqefkLfP03IiJJoFxqMURxSbKim.jpg
PobierzA oddzielne bilety na tramwaj i autobusowe są dlatego że w niektórych miejscach najlepsza jest komunikacja wyłącznie tramwajowa a w niektórych istnieje wyłącznie autobusowa (patrz np wsie)
U was jest właśnie śmieszne bo np na drugą strefę są droższe bilety. U nas jedna strefa jest
@sylwke3100: Ale Gliwice to Ty szanuj ;).