Aktywne Wpisy
8 lat po premierze Jaguara XJ X308 chciałem go mieć. Cholernie podobało mi się to auto. Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nowszą generację (X358) w wersji Super V8 z doładowanym 4.2 V8 i przedłużonym rozstawem osi. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to sprowadzą ze Stanów. Przesiadka z 8-letniej Toyoty CH-R 1.2 116 KM mojego starego będzie kosmiczna. Z resztą
AIicja +2
Chcę przebranżowić się na IT, czego obecnie warto się uczyć?
Kiedyś zajmowałam się webdevelopingiem ale to było raczej amatorsko. Warto się jeszcze uczyć programowania?
Prosze o pomysły co warto obecnie, będę bardzo wdzięczna bo coraz gorzej finansowo
#komputery #informatyka #programowanie #biznes
Kiedyś zajmowałam się webdevelopingiem ale to było raczej amatorsko. Warto się jeszcze uczyć programowania?
Prosze o pomysły co warto obecnie, będę bardzo wdzięczna bo coraz gorzej finansowo
#komputery #informatyka #programowanie #biznes
Niech ktoś poratuje sprawdzonymi stronami bo trzeba niedługo #emigracja bo praca w polu się zacznie :3
To uczucie gdy pracowałbym 2 miesiące za 30.000zł i miał #!$%@? na polityke, w szafce bym miał pistacje i truskawki zajebiście grube szczepione xDDD
A jakbym poleciał do Norwegii z namiotem i pytał u gospodarzy?
- jezdza ci sami ludzie po kilkanascie lat
- jesli potrzeba nowych pracownikow to ci ludzie wkrecaja znajomych (z polecenia, wiesz jak jest "stary ty pracujesz w norwegii, wez mnie wkrec, bede #!$%@? za ciebie i jeszcze ci cos odpale")
- niektorzy rolnicy wymagali pozwolenia na prace i innych papierow (lub poprostu chcieli mnie splawic)
- na sezon letni/koniec lata
@anonews: No to chyba nie w takiej pracy, nawet w realiach skandynawskich. Wiem że na wyspie Öland jest sporo takich miejsc z truskawkami itp. Wyspa jest fenomenem na skalę skandynawską bo jest tam kompletnie inny klimat, prawie nigdy nie pada a latem potrafi być 43-46 stopni. W południowej części masz pustynię skalistą :D W północnej są wielkie hodowle wielbłądów! :D Nie wiem
Często jest tak jak mówi @NYCBronx: że jak potrzeba nowych pracowników, to Ci którzy juz tam kilka razy byli, to załatwiają swoich znajomych. Aha, no i 30k złotych za 2 miesiące to
Sezonowo 30000zł to na budowie możesz zarobić jak coś potrafisz :D truskawki z tego co słyszałem to 10000-14000kr czyli dokładnie tak jak pisze @parathormon
Mlodzi niech sobie jezdza spac w namiocie i zbierac jagody/poziomki/truskawki. Jesli kogos nie stac na wakacje jest to jakas forma work and travel :p Oczywiscie jesli robia to