Wpis z mikrobloga

No to dalsza zabawa 3Doodlerem, ogólnie problem z plastikiem PLA jest w miare rozwiązany, po prostu przed użyciem go trzeba całkowicie pozbyć się plastiku ABS z doodlera, po paru dniach używania tego długopisu mogę powiedzieć że sprawia radochę, niestety ma parę minusów.

Plusy
- Można stworzyć dosłownie wszystko, zależy od naszej kratywności i zdolności
- Łatwość w obsłudze, ładujesz długopis i działasz
- 3 Rodzaje plastiku ABS/PLA oraz nowy Flexy

Minusy
- Problem z przejściem z plastiku ABS na PLA, ze względu na różne temperatury topnienia, przed użyciem plastiku PLA długopis trzeba dokładnie oczyścić z resztek ABS
- Ciut problematyczne dostanie się do paru miejsc długopisu
- Cena wkładów, niestety są dosyć drogie paczka 25 wkładów kosztuje 32 zł (empik) 50 zł (u dostawcy) jak zauważyłem ludzie kombinują ze szpulami 5kg

Jeśli ktoś jest ciekawy tego długopisu to będę dawał relacje pod tagiem #3doodler

#3doodler #3d #rysowanie #chwalesie
drakan8 - No to dalsza zabawa 3Doodlerem, ogólnie problem z plastikiem PLA jest w mia...

źródło: comment_4QrjHryfRofYAcPNovyJUWH9r2HjApED.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arveit: Wkład 3mm, czyli wystarczy znaleźć szpulę 3mm i ją pociąć

@GrabkaMan: No ja z Vat zapłaciłem jakieś 400 zł za zestaw full wypas, Długopis, 4 Paczki filamentu, Podstawki dwie i wkładki
  • Odpowiedz
Już nie trzeba kombinować z wkładami!!, Można u nas najtaniej w internecie na metry zakupić przez allegro. Tylko 24 gorsze za metr filamentu o srednicy 1,75 (mix kolorów 50m za 12 zł!!!), lub do wczesniejszych wersji 3mm filament 17,5 za 25m!! Zapraszamy! Noviga
  • Odpowiedz