Wpis z mikrobloga

#dziendobry Mirko!

Co ta #logikarozowychpaskow to ja nawet nie...

Kobieta poszła do kolegi (z którym zna się od PÓŁ roku z uczelni) do domu, gdzie miała z nim się spokać w zupełnie innym miejscu i wraca w nocy.

#niebieskipasek pyta skromnie "co z tym zrobić?", aczkolwiek każdy z samców alfa rozumie, że cumpel pyta czy od razu zapodać gonga na odmółkę jednemu i drugiemu, bo taka jest #logikaniebieskichpaskow, a raczej naturalny instynkt każdego kto ma jaja.

#rozowepaski natomiast na to: "nic się nie stało. Przecież to normalne. Daj jej więcej luzu w związku."

Przedstawmy teraz sytuacje z innego punktu:

#niebieskipasek mówi, że idzie się spotkać z koleżanką w kawiarni i cumuje zamiast tego u niej w domu. Wraca w nocy. Oczywiście ma swój #rozowypasek.

#rozowypasek na to: "hurr durr zdradzasz mnie, kim ona jest?! Śpisz dziś w wannie! Nie odzywaj się do mnie! Masz szlaban na seksy przez pół roku! Nie chcę cię znać!111oneone."

Wyciąga telefon i z płaczem: "ANALŻELIKA ON MNIE ZDRADZA!!! Przyjedź do mnie proszę!!! W szafce mam chipsy i batony, porozmawiamy o nowej kolekcji w New Yorkerze bo widziałam zajebistą torebkę...".

Po czym za chwilę kolejny telefon: "MAMO! MIAŁAŚ RACJĘ! ON MNIE ZDRADZA! MAM MYŚLI SAMOBÓJCZE!!! A co tam u was? Jak piesek? ...".

#firstworldproblem #milegodnia
  • 51
@mojwa: wiesz co, patrząc na obie strony (kobiety i mężczyźni), to obie są nienormalne. Normalność zaczyna się dopiero kiedy wszystko sie wyjaśnia na początku związku.

Ja osobiście nie mam takich problemów w związku. To tylko mój komentarz dotyczący wydarzeń innego Mirka.

Zawołam od razu resztę wykopowego społeczeństwa bo każdemu nie chce mi sie tłumaczyć @zombiag @swinkapl @rickroll

@100barwnymirek: współczuje, też wałkowałem kiedyś temat.

@Wypok_spoko: to zapraszam ponownie do szkoły.
@Chael: Po czymś takim.... hhmmmm jeszcze zależy czy jej ufa czy nie. Ale skoro nagle znalazła się gdzieś indziej i to w takich okolicznościach..... Cóż poważna rozmowa to może być za mało. ( ͡° ʖ̯ ͡°)