@jurny_juhas: Mocny sprzęt do grafiki komputerowej i też do grania. Słabo się na doborze sprzętu dlatego skorzystałem z polecanego zestawu. Karta graficzna musi być od Nvidii, wiem że AMD będą tańsze ale większość edytorów (szczególnie Blender) ma wsparcie dla geforce'ów dzięki czemu grafika jest renderowana z GPU a nie CPU.
@sbuasha: przesadziłeś z procesorem :) Będziesz podkręcał zestaw? Jeśli nie - daruj sobie odblokowany mnożnik. Poza tym, w przypadku renderowania grafiki GPU, nie potrzebujesz takiego procesora. To samo gry - nie potrzeba aż tak dobrego procesora, by pograć w najnowsze tytuły.
Dysk - ja bym nie brał Seagate. W ciągu jednego roku miałem ich 4 i wszystkie 4 się wysypały (być może jest to przypadek - nie wiem, ale mam
@jurny_juhas: Dzięki. Jeszcze poszperam za innymi prockami. Składam wniosek do urzędu pracy o dofinansowanie firmy więc póki co nie muszę dokładnej specyfikacji podawać.
@sbuasha: nie chciałbym Cię martwić ale ten zestaw wychodzi równo 6932,59, niestety dolar zdrożał ceny poszły w górę ostro, dolar spadł trochę a ceny nadal się dobrze trzymają, mogę ci złożyć ale niestety z tym 3.5gb 970, jeżeli ma być do 6k
zalety mieszkania na zadupiu: ludzie boją się kas samoobsługowych przez co są wiecznie puste przez co można szybko ogarnąć sobie zakupki nawet jak jest tłum ludzi
http://www.chip.pl/forum/viewtopic?tid=49841&b_start:int=0&fid=57 w zestawie "Zestaw w cenie od 6000 zł oparty na procesorze Intela z funkcją podkręcania."
Intel Core i7-4790K, socket LGA1150 [morele.net]
MSI Z97S SLI KRAIT EDITION [morele.net]
G.Skill TridentX DDR3 2x8GB 2400MHz CL10 [morele.net]
Dysk Seagate 3.5'' 2TB SATAII, 7200RPM 64MB cache [morele.net]
Intel 530 Series 120GB SATA3 540/480MB/s 7mm [morele.net]
Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK [morele.net]
SilentiumPC Grandis XE1236 [morele.net]
Corsair Carbide Series 200R CC-9011023-WW
Corsair CS550M modular 80 PLUS Gold
EVGA GeForce GTX 980 FTW ACX 2.0 4GB
#komputery
Dysk - ja bym nie brał Seagate. W ciągu jednego roku miałem ich 4 i wszystkie 4 się wysypały (być może jest to przypadek - nie wiem, ale mam
Jest teraz promocja na GTX-y w X-komie ;-) Oblujak jaka różnica cenowa