Wpis z mikrobloga

#xiaomi #miband
1. chcę kupić głównie do poprawienia wybudzania się, warto? Zauważyliście u siebie poprawę? Mam problem z budzeniem się ogółem i budzę się taki zmęczony ( ͡° ʖ̯ ͡°)
2. ma współpracować z #iphone, z tego co wiem to są ograniczenia względem androida, ale mimo to warto? (mam #jailbreak jeśli to coś zmienia)
3. co jaki czas muszę włączyć bluetooth żeby to zsynchronizować bo raczej nie musi być cały czas włączony

wołam siedzących w temacie: @pkrr @MoroMoro @Egzotyczna_Przygoda @miiihau @gkalinowski
#miband
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuba: BT musi być przez całą noc. Jak ty to sobie wyobrażasz? Nastawiasz budzik na 4:00, włączasz BT, synchronizujesz i idziesz spać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Obliczenia odbywają się na telefonie, opaska tylko wibruje.
  • Odpowiedz
@kuba: odnośnie bt, uzywałem przez pewien czas inteligentnego zegarka sparowanego po BT i nie zauważyłem różnicy w pracy telefonu na baterii ;-)
  • Odpowiedz
@Storczycki: no ale jak to budzi czy ja tego nie umiem ustawic? To budzi 30min przed ustawionym budzikiem tj. Opaska wibruje i tyle. Ta? Bo nie ma opcji zeby budzilo po wykryciu "cyklu" glebokiego snu co wynosi ~1.5h
  • Odpowiedz
@kuba: mam mibanda, ale do budzenia korzystam z aplikacji timely na androidzie. Dzwoni delikatnie pół godziny przed alarmem, pacniesz w ekran i się wyłącza. Dopiero o zaplanowanej godzinie masz właściwy alarm. Mogę polecić ;)
  • Odpowiedz
@kuba: 1. Nie odpowiem Ci jeszcze na to. Testuję, bo mam podobną sytuację jak Ty ;)
2. Mam na MIUI, więc nie wiem :)
3. Ja włączam jak chce zobaczyć co tam się pozapisywało. Musisz mieć właczony, aby ustawić alarm. Musisz mieć włączony jezeli chcesz powiadomienia o dzwonieniu czy z aplikacji :)
  • Odpowiedz
@kuba: włączone BT nie wpływa negatywnie na baterię (Android 4.4, LG G2 here). Mi Band korzysta z BT LE tak więc to na wielki plus.
Co do wybudzania ja u siebie z perspektywy czasu widzę ogromną poprawę. Aktualnie do roboty wstaję przed budzikiem, który się wydziera na całe mieszkanie, budzą mnie wibracje ;]
  • Odpowiedz