Aktywne Wpisy
kot_kustosz +299
Namalowałam obraz więc się pochwalę ʕ•ᴥ•ʔ
Farby akrylowe na płótnie 40x60
Jakieś propozycje na tytuł?
tag: kotkustosz
ig:kot_kustosz
#pokazkota #tworczoscwlasna #pokazmorde #kitku #malarstwo #rysujzwykopem
#koty #chwalesie
Farby akrylowe na płótnie 40x60
Jakieś propozycje na tytuł?
tag: kotkustosz
ig:kot_kustosz
#pokazkota #tworczoscwlasna #pokazmorde #kitku #malarstwo #rysujzwykopem
#koty #chwalesie
Nie_bede_mial_zony +567
Poproszę o miejsca, które stały się legendą i powinny zostać wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Ja zaczynam:
#wykopowezabawy #heheszki
Ja zaczynam:
#wykopowezabawy #heheszki
fajne, podoba mi się. na pewno jest to już jakiś konkret, baza do rozmów.
z perspektywy, która mnie dziś interesuje, zauważam:
zatem aby dowolny związek wyznaniowy mógł prowadzić niejawną księgowość, musiałby… założyć działalność gospodarczą na prawach równych jak inne podmioty tegoż prawa. :) bdb.
nie mam nic do dodania. podoba mi się obniżenie wieku odpowiedzialności własnej do 15. roku życia.
--
będę się w to jeszcze wgryzał, zwłaszcza w kontekście proponowanego podziału administracyjnego państwa, ale wstępnie wygląda to jak projektowanie państwa małego (tj. taniego w utrzymaniu) i silnego (tj. broniącego swoich obywateli).
#korwin #jkm #michalkosecki #katolicyzm #religia
Jest to kwestia gustu, ale osobiście preferowałbym żeby 32.2 zastąpić jednak art. z obecnej konstytucji:
53.6 Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w praktykach religijnych.
Ciekawym wątkiem jest tez to, ze państwo chroni życie obywatela od momentu poczęcia, mimo ze obywatelstwo przyznaje się w momencie narodzin. Ten problem da się rozwiązać przez odwołanie się do praw CZŁOWIEKA, a nie tylko obywatela, ale to z oczywistych względów
art 47 też ciekawy... zabranie czynnego prawa wyborczego ludziom na zasiłkach i pracownikom budżetówki
i ten trybunał z 90 osób...
Projekt mówi o dwóch rzeczach: odbieraniu obywatelstwa i odbieranu praw obywatelskich/publicznych (np. odbieranie prawa do głosowania więźniom jest w innym fragmencie). >>odebrania praw publicznych nie oznacza pozbawienia obywatelstwa (swoją drogą czy można zrzec się praw publicznych?)
Obecnie, jeśli znalazłby się bezpaństwowiec, jest nikim - błędem systemu. Od bodaj '22 wydawano paszporty nansenowskie, poświadczające tożsamość. Teraz pewnie są inne świstki,