Aktywne Wpisy
Koleszkaleszka +156
Taki obrazek był jeszcze normą 20 lat temu....
O mój ku**a jak ja tego nienawidziłem, o ile do kościoła jeszcze 15 lat temu chodziłem, bo to był zawsze dobry pretekst to wyjścia z domu i spotkania się z kolegami, to klękanie do obrazka i powtarzanie kyrie eleison 50 razy to była dla mnie katorga i czuje taką samą niechęć do tego dziś, jakby to było wczoraj.
Miałem ciocie która już niestety nie
O mój ku**a jak ja tego nienawidziłem, o ile do kościoła jeszcze 15 lat temu chodziłem, bo to był zawsze dobry pretekst to wyjścia z domu i spotkania się z kolegami, to klękanie do obrazka i powtarzanie kyrie eleison 50 razy to była dla mnie katorga i czuje taką samą niechęć do tego dziś, jakby to było wczoraj.
Miałem ciocie która już niestety nie
bezprzypau +3
Artykuł z 2009 roku:
"Platforma Obywatelska i Prawo i Sprawiedliwość zaczynają budować w Polsce system dwupartyjny - dowiedziała się "Polska". Prace, które umożliwią jego wprowadzenie w 2010 lub 2011 r., rozpoczną się pod koniec kwietnia w sejmowej komisji mającej wprowadzić zmiany do ordynacji wyborczej.
Rewolucję ustrojową w Polsce umożliwiłby każdy z dwóch projektów - zarówno ten przygotowywany przez Platformę, jak i projekt PiS. PO chce bowiem wprowadzenia okręgów jednomandatowych, a PiS - dwu- lub trzymandatowych. Bez względu na to, który z dwu wariantów zostałby przyjęty przez Sejm, o losach kraju decydowałyby po przyszłych wyborach PO i PiS.
Każda z tych zmian wzmacnia pozycję dużych partii, a osłabia małe, pozbawiając je szans na wejście do Sejmu.
Do przeforsowania jakichkolwiek zmian w ordynacji będzie jednak konieczny kompromis PiS i PO, bo i PSL, i SLD są z oczywistych przyczyn przeciw zmianom.
Na razie ludzie Tuska i Kaczyńskiego o takim porozumieniu nie chcą mówić otwarcie, ale dają do zrozumienia, że kompromis w sprawie nowej ordynacji wyborczej jest bardzo realny. Sugeruje to m.in. Waldy Dzikowski z Platformy, który przewodniczy komisji do spraw ordynacji.
Mówi, że jeśli sprzeciw SLD i ludowców wobec zmian będzie silny, jego partia "poszuka innych rozwiązań". W sukurs idzie mu Paweł Poncyljusz, który pilotuje projekt Prawa i Sprawiedliwości. Co prawda zaznacza, że projekt PO jest zły, bo wymaga zmian w konstytucji, ale od razu podsuwa rozwiązanie do przyjęcia dla PO: jedno- lub dwumandatowe okręgi, w których głosowalibyśmy na listy partyjne.
Na zawarcie kompromisu PiS i PO mają co najmniej rok. Jeśli wybory do parlamentu miałyby się odbyć wiosną 2011 r., projekt nowej ordynacji powinien być gotowy jesienią 2010 r. Poza tym Platforma nie chce już teraz ryzykować rozpadu koalicji. Pół roku przed wyborami, jeśli PiS zagwarantowałby spokój rządowi mniejszościowemu PO, takie ryzyko byłoby do przyjęcia."
http://www.polskatimes.pl/artykul/107125,po-i-pis-tworza-w-polsce-system-dwupartyjny,id,t.html
#kukiz #korwin #4konserwy #neuropa #4kuce #2zdrajcy #polityka
Komentarz usunięty przez autora
@jacques_lacan: nie
@jacques_lacan: bo Korwin nie czyta mirko
@pila_mechaniczna: nie, ale pragnę oszczędzić mentalnej gimbazie rozczarowania co do "antysystemowości" po kolejnych wyborach parlamentarnych.
@spluczka: a Kukiz niby czyta? ( ͡° ͜ʖ ͡°) btw: @Korwin-Mikke jednak czyta wypok, także szach-mat lewaq
@pila_mechaniczna: nie, ale potencjalni wyborcy- tak. Kukiz nie ma niczego prócz swoich JOWów.
@spluczka: głosuj na Korwina, który chce zniesienia podatku PIT mimo, że do tego w ciągu najbliższych 10-15 lat nie dojdzie bo nie ma większości woli politycznej. Wypominaj mentalność gimbazy zwolennikom JOWów i Kukiza. #fucklogic
@pila_mechaniczna: głosuj na "antysystemowca", który reprezentuje interesy dwóch największych partii w Sejmie, które rządzą (w tych czy innych partiach) od prawie dwóch dekad.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@fir3fly: bez specjalnego przekonania, podobnie jak Janusz. Zresztą - to się może wkrótce zmienić..
@jacques_lacan: wincyj, wincyj gish gallop
@pila_mechaniczna: gdzie te wszystkie sebixy, które pisały: "skoro JOWy prowadzą do oligopolu, to dlaczego PiS i PO dotąd nie wprowadziły JOWów?"
Wciąż czekam na wypowiedź w temacie..
@spluczka: po co mam się produkować, skoro usuwasz moje wypowiedzi? hm?
@pila_mechaniczna: usuwam tylko spam off-t i ból dupy, dla klarowności wątku.
Okej.
ech, tutaj masz ładnie opisane, nie sądziłem, że będę kiedyś linkował @franekfm... http://www.wykop.pl/wpis/12438523/co-dadza-nam-jow-i-dlaczego-kuce-tak-hejtuja-pawel/
Ty z frankiem natomiast uważasz, że zarówno PO jak i PiS, montując porozumienie ponad podziałami - działają przeciwko własnym interesom partyjnym :>
Kukiz natomiast forsuje coś, co dawno było w planach. Zarówno PO jak i PiS - brakowało trzeciej/czwartej siły, do przepchnięcia tego projektu.
@pila_mechaniczna: w.w. artykuł pochodzi z 2009 roku
No elo.
Po drugie korwinisci prosze nie kompromitujcie sie juz tymi wpisami o Kukizie.
Komentarz usunięty przez autora
Już otagowałeś cel swojego wpisu
@GT2: a coś na temat?