Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
kopytakonia +3
1. Jan Paweł II
2. Lech Wałęsa
Hmm... serio? :) Zastanawiam się na ile to jest efekt rozumowania na zasadzie "o cholera, cholera jakie ja mam autorytety? O cholera, chyba mam zawał, nie mam autorytetów, wyjdę przed pytającym na idiotę i gamonia... eee... aaa... o Papież! Papież to będzie dobre! Albo Wałęsa! Też niezłe!", a na ile jest to szczera odpowiedź.
Dla mnie autorytet to ktoś, na czyje życie patrzymy i chcemy żyć podobnie. Ktoś po kogo wypowiedzi, rady i pomysły sięgamy gdy mamy jakaś decyzję do podjęcia.
Czy ktoś z obecnych tak serio uważa JPII za swój autorytet? A może dla kogoś Leszek Śmieszek jest autorytetem? (odpowiedź uzasadnij)
#neuropa #4konserwy
@grzegorz-zielinski: ale jest twoim czy uważasz, że jest dla innych? :)
@Smartek: ja bym jakiegoś autorytetu 100% nie znalazł, ale cenie sobie np. Narutowicza, Sosabowskiego, Prusa, Retingera, Stanisława Staszewskiego czy chociażby Wojciecha Młynarskiego (jeśli chodzi o dwóch ostatnich to przemawiają do mnie ich teksty:).
@neib1: zachęciłeś mnie do przeczytania "Piąty etap" :)
https://www.youtube.com/watch?v=PEZ30cOWej0&feature=player_detailpage#t=347
@Jack_Donaghy: tak. JP2 był bardzo inteligentny, miał sporo ciekawych przemyśleń, polecam jego książki.