Aktywne Wpisy

maikeleleq +2
Ilu z was zainwestowało konkretnie w swoje hobby? Uwielbiam robić fotki, jest to serio moja pasja, mam sprzęt lecz czuję że już mnie ogranicza, jednak gdybym chciał już przejść na wyższą półkę muszę wyłożyć przynajmniej 8 tysięcy… Jakby kasa nie jest dużym problemem lecz jakoś ciężko mi aż tak w siebie zainwestować (chce chociaż dorabiać na fotografii), dziewczyna mnie przekonuje żebym się nawet nie zastanawiał tylko kupował i działał ale jakoś kręc

Opis | Email | Data | Status
Chciałbym, żeby word wrap działał tylko dla kolumny Opis. Jeżeli jest w niej za dużo tekstu, to tekst ma się zawinąć a cały wiersz ma zwiększyć swoją wysokość. Jeżeli jest za dużo tekstu w innych kolumnach (a opis jest krótki) to nie mają się zawijać tylko wykropkować. Ktoś może mnie naprowadzić na trop, jak to najłatwiej zrobić?
#qt
- ustaw dla całego
QTableView::setWordWrap(false)- dla pierwszej(zerowej) kolumny ustaw sobie jakieś tekstowe widgety(np. QLabel) za pomocą
QAbstractItemView::setIndexWidget- dla każdego z tych widgetów ustaw
QLabel::setWordWrap(true)- zmień rozmiar wierszy za pomocą
QTableView::resizeRowsToContents()i daj znać, czy zadziałało.
http://wklej.org/id/1698500/
setIndexWidgetmi nie działa. W ogóleQTableView.indexWidget()nie jest wołane - wypełniłem tę metodkę w klasie dziedziczącej i ani razu się na breakpoincie nie zatrzymałem. W wolnej chwili to przetestuje na wyizolowanym przypadku, bo to dosyć dziwne zachowanie.Zrobiłem to inaczej:
- Tak jak mówiłeś
QTableView.setWordWrap(False)- Ustawiam mojego delegata dla całej kolumny
QTableView.setItemDelegateForColumn(col, DescDelegate(self))- DescDelegate jest w linku, ale generalnie chodzi o to, że