Wpis z mikrobloga

@Fitster: A spotkałeś się z czymś takim jak targetowanie logo pod grupę docelową? Twoje loga są zupełnie różne od siebie. Nie wiadomo do jakiej grupy docelowej chcesz dotrzeć. Biegacze? Ćwiczący na siłowni? Od tego dużo zależy jakie logo..
  • Odpowiedz
@takecare: Grupa docelowa jest mi znana. Gdybym napisał konkretnie do jakiej grupy logo jest skierowane to 80% wybrałaby jedno z nich. Ja chcę wiedzieć które najbardziej się podoba, jeśli takie jest oczywiście.
  • Odpowiedz
@Fitster: Moim zdanie od d--y strony do tego podchodzisz. Logo projektujesz pod target, a nie target pod logo. Dlatego Nike ma logo "ptaszka" - odznaczone zadanie - i hasło "Just do it"
  • Odpowiedz
@takecare: Chciałem sprawdzić co spodoba się użytkownikom wykopu. Zaraz wrzucę wyniki tylko jeszcze kilkadziesiąt głosów złapie. 1 jest dość popularne i niczym się nie wyróżnia według mnie
  • Odpowiedz
@Fitster: I właśnie o to chodzi. Moim zdaniem 1 jest najlepsze, dla ogólnego zastosowania. 2,3 są dosyć skomplikowane jak na logo. 3 szczególnie. Mi się podoba klasyczne 1, ale to nie wpisuję się w obiekt docelowy. 4 zaś kojarzy się z bieganiem, co jak sam powiedziałeś nie pasuje. Więc zostaje 2 i 3. Jeśli nie ma szans na jakąś zmiane, uproszczenie, to wybrał bym 2
  • Odpowiedz