Wpis z mikrobloga

#rower #kolarstwo
mam sobie taki rowerek
http://rowergorski.com.pl/p/2014/07/rower-gorski-meski-grand-26-bydgoszcz-4405192469.jpg
stary bo starty, moze z 10 lat juz ma ale fajnie się na nim jeździ jednak wymagałby on remontu, i tutaj pytanie do was - czy warto.

Co trzeba zrobić:
- regulacja przerzutek (z przodu brakuje 1, z tyły tej najmniejszej)
- nowe klocki hamulcowe
- nowe pedały
- prawdopodobnie także nowe linki do hamulców bo na tych trudno by było coś zrobić - zwłaszcza je odkręcić
- wyprostowanie (?) przedniego koła. Nie wiem czy na szprychach czy jak.. ogólnie jak przednie koło jest na widełkach to zamiast patrzeć | prosto to patrzy po skosie /

no i to chyba tyle.. ile to może kosztować? już nie chodzi o części bo to moge sprawdzić na necie ale bardziej o robocizne
  • 13
@qwelukasz: w serwisie zapłacisz za to około 80-100 zł (robocizna) + części, czyli 10-15 zł za pedały, 20 zł za 2 pary klocków, jakieś 20 zł za komplet linek i pancerzy.

Będzie więcej jeśli wymiany będzie wymagać np. łańcuch czy wolnobieg. Czy warto? Musisz sobie na to pytanie sam odpowiedzieć, ale jeśli teraz Ci się na nim fajnie jeździ to po takim dużym serwisie będzie jeszcze 10x lepiej :)
@optoizolator: same linki i pedały to nie problem ale już prostowanie koła czy regulacja przerzutek to nie dla mnie.
Raz że do szprych nie mam klucza, a dwa że raz już czytałem poradniki na necie jak wyregulować przerzutki ale nic to nie dało :(
@qwelukasz: A filmy? Do regulacji tylniej przerzutki wystarczy zdjąć łańcuch, wyjąć linkę, ustawiasz wysunięcie przerzutki śrubami L i H, zakładasz linkę, regulujesz jej naciąg i gotowe :) Gdzieś widziałem pdf genialnej książki zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego 42x lepszej niż poradniki z internetu ( ͡° ͜ʖ ͡°)