Wpis z mikrobloga

#android #rom #htc #desire
Mirki mam takie pytanie, mam leciwy telefon htc desire ot zabawka co lezy w szufladzie, kiedyś coś chciałem pogrzebać nawet nie pamiętam dokładnie co chyba rootowanie mi się marzyło albo zmiana hboot`a na wersje 0.93 czy coś koło tego. Na chwile obecną wiem że:
-tel przy próbie włączenia zawiesza się na logo htc
-mam S-OFF
-hboot mam w wersji 6.3 coś w tych granicach
W tej chwili telefon się ładuje i chciałbym wrzucić jakiś rom na karte sd i za pomocą recovery go wgrać. Gdzieś kiedyś czytałem ze stockowych romów nie wgrywa się przez recovery tylko przez odina. Czy jest na sali lekarz który jest skłonny wskazać mi co pobrać by móc to wgrać przez recovery i przywrócić życie temu antykowi?
wiem że plik z romem musi być zip a nie exe np na tej stronie mam do wybrania także te zip, będzie to działać?
http://www.shipped-roms.com/index.php?category=android&model=Bravo
Proszę o wskazówki
  • 13
  • Odpowiedz
@MikelThief: haha poważnie wyczytałem to w jakimś temacie o htc desire :D wiesz w sumie ten telefon do niczego nie służy, głośnik harczy, jack zrąbany itd możesz mi tak na moją odpowiedzialność podpowiedzieć co mogę mu wgrać?
  • Odpowiedz
@RidgeForrester: Nie przez Odina, cumplu. Ściągnij ZIP do tego fona (taki oryginalny ZIP od HTC), nazwij go PB99IMG.zip i wrzuć na kartę SD, którą wsadzisz do fona. Potem spróbuj go włączyć trzymając chyba Vol Up + Power, powinien Cię spytać czy wgrać.
  • Odpowiedz
@Tojtek: Dzięki cumplu! więc tak, telefon się teraz ładuje więc mam chwile na przygotowanie. Z tego co pamiętam nazwa PB99IMG.zip była stosowana w przypadku plików gdy instalowałem hboota. Czy zmiana na tę nazwę jest wymagana czy chodzi tu tylko o to by program sam załadował obraz bez potrzeby wybierania pliku przez menu recovery?
  • Odpowiedz
@RidgeForrester: Fon w trybie bootloadera szuka pliku o dokładnie takiej nazwie na karcie, potem otwiera go i sprawdza co tam jest (temu np. Ci wypisuje "RECOVERY", "SYSTEM", "RADIO", "USERDATA" przed zapytaniem o wgranie paczki). :)
  • Odpowiedz
@Tojtek: Dzięki raz jeszcze za pomoc, jak się jeszcze chwile podładuje to zobaczymy co z tego będzie. Mam jeszcze jedno pytanie.
Na stronce którą podałem wcześniej są pliki zip np
OTABravoFroyoHTCWWE2.29.405.2-2.10.405.2RPrelease8gn61bgo3rswcw24
ale martwi mnie to OTA w nazwie można wgrywać czy Broń Boże? ;)
  • Odpowiedz