Wpis z mikrobloga

Odwołując się do starego wpisu @Oskarek89 nt. coraz większej ilości ukraińców w naszym kraju - TUTAJ
Myślałem, że mnie to nie dotyczy, wierzyłem, że to ma miejsce i wkrótce i mnie to dosięgnie ale nie wiedziałem, że tak szybko. Dziś w godzinach szczytu jadąc zapełnionym PKSem siedziałem za 4 ukraińcami. Na początku przypomniało mi się właśnie Wasze hurr durr jakie to złe, polska dla polaków, kradną pracę i w ogóle wszystko co złe to ukraińce, jednak po dłuższej obserwacji ich oraz otoczenia nie dziwie się, że tak wielu znajduje u nas pracę. Czwórka panów, w wieku, tak na oko, około 35 lat byli kulturalni, czyści, pachnący, schludnie ubrani, nie przeszkadzali nikomu, jak któryś rozmawiał przez telefon to nie wynosił się ponad poziom hałasu w busie, po prostu pełna kultura od początku do samego końca. Do tego wyglądali bardzo sympatycznie i pozytywnie nastawieni, pewnie gdyby nie bariera językowa bez problemu byśmy się dogadali.
W zamian za to dla kontrastu w reszcie autobusu miałem pełno januszy, albo darli mordy do telefonu, albo kinęli co drugie słowo podczas rozmowy, a ci co siedzieli cicho najprawdopodobniej byli na kacu bo j----o w całym busie od nich. Oczywiście musiał się znaleźć podludź który się nie myje, waliło od niego błotem i piachem, pod paznokciami miał czarno jakby już w połowie były przegnite, a poranek rozpoczął od otworzenia swoimi brudnymi paluchami piwa i następnie wychylenia go w rekordowym tempie. Jak już się znalazł jakiś młodszy przedstawiciel naszego społeczeństwa to był sebix który k----ł na lewo i prawo, zero kultury, z twarzy także zero inteligencji.
Jakbym ja był jakimś właścicielem firmy i bym miał do czynienia z takimi pracownikami to nawet bym się nie zastanawiał, wybrałbym od razu ukraińca zamiast jakiegoś brudnego janusza "bo tak wypada, bo to polak". Tak właśnie się przedstawia obraz naszego społeczeństwa i jak tak dalej będzie to całe nasze tereny zaleją ukraińcy i nikomu nie będzie tego szkoda bo tylko wybiją te pasożyty...

tl;dr
! Ukraińce spoko, polskie mietki sama menelnia

#oswiadczenie #ukraina #patologiazewsi
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chrupol: Tu nawet nie chodzi o sam wzrost PKB, obrót kasy itp.
Jak ten kraj ma się polepszyć skoro znaczna większość to mentalne s---------y? Jak pogadasz ze starszymi osobami nt. sytuacji w kraju to jedyne co usłyszysz to "Widać tak musi być" i tyle. Wszyscy są święcie przekonani, że zatrzymaliśmy się w komunie i nic nie można zmienić, że jedyna słuszna racja to racja wielkiego wodza i trzeba to powielać,
  • Odpowiedz
@Lunder: Wbrew obiegowej opinii widoczna jest emigracja ogarnietych dobrze sytuowanych na Ukrainie młodych małzeństw.
Oni tu niekiedy otwieraja działanosc gospodarcza. Ostatnio nawet widizlaem na vlogach jak kilka takich par pokazywała lokalne jakie wynajeli pod działanosc i teraz maja remontowac. (Hur dur a Polak mogł kupić hehe)
Powody jakie podaja to: działajace prawo (możecie sie śmiac ale tak mówia) , nie trzeba dawac łapówek na każdym kroku, lepsze perspektywy przyszłosci dla
  • Odpowiedz
@szurszur: No i bardzo słuszne podejście mają, całkowicie inna kultura, u nas jest już społeczeństwo zepsute już w samym kraju więc nie wiem jaka reprezentacja na poziomie miałaby emigrować ( ͡° ʖ̯ ͡°). Do takiego poziomu jak oni może dojdziemy za jakieś 2 pokolenia
  • Odpowiedz
@woodywoodpecker: Wynika to z tego, że znaczna część polaków, zwłaszcza ta starszyzna to brudasy z podejściem wręcz patologicznym (no to po piweczku i na rusztowania) kiedy po ukraińcach widać, że się starają i dostają tę pracę bo są kulturalnymi pracownikami, a nie jak janusze bo "Hehe, polak czy zagraniczniak, oczyfko polak, to po kieliszeczku na zatwierdzenie umowy"
  • Odpowiedz
@woodywoodpecker: Czemu? Uważasz, że to śmieszne stwierdzenie, że ta hołota mogłaby się nauczyć kultury od tych ukraińców zamiast walić p--o w autobusie przed pracą i rzucać k-----i na lewo i prawo?
  • Odpowiedz
@Lunder: To w końcu jak ma być Polacy mają się uczyć od Ukraińców czy ludzie nie wychowani powinni się uczyć od ludzi wychowanych?

Pewnie zauważysz różnicę między robolami, a studentami czy informatykami.

PS. Jak chcesz omijać smród i syf to wyjedź na zachód [europy], jak chcesz więcej smrodu i syfu to przejedź się na wschód.
  • Odpowiedz