Aktywne Wpisy
Linnior88 +132
Tęsknię za serialem "moda na sukces " zawsze to ogladalam z babcią jak zyła
drobazdy +14
Tak patrzyłem kilka wpisów na tagu nieruchomości i wkurvia mnie niesamowicie jedna rzecz:
Pisanie że mieszkanie 30-50m2 to kurnik xDDD kvrwa ja całe życie wychowałem się w mieszkaniu 28m2 gdzie mój pokój to bylo około 3mx2.5m i nie narzekałem. Miejsce na 4 szafy, kompa, lóżko i biurko było i jeszcze bylo okolo 1.5m2 na przemieszczanie się wokół. To ze jesteście bucami, słońmi w sklepie z porcelaną, grubasami i typowymi facecikami to już wiem. Ale żeby takiemu ignorantowi takie coś przeszkadzało?
Mój wujek ma dom 120m2 a i tak mieszkają w nim 2 duze rodziny i miejsca jest aż nadto, aż zamierza jeszcze 2 rodziny sprowadzić bo w sumie to mu pusto, nie chce marnować przestrzeni a i mniejsze koszta będą.
80% moich znajomych mieszka z rodzicami w podobnych warunkach
10% mieszka w kawalerce 1mx2m i nie narzeka, 10% mieszka w śmietnikach czy innych ławkach 40cmx80cm i też nie narzekają
Pisanie że mieszkanie 30-50m2 to kurnik xDDD kvrwa ja całe życie wychowałem się w mieszkaniu 28m2 gdzie mój pokój to bylo około 3mx2.5m i nie narzekałem. Miejsce na 4 szafy, kompa, lóżko i biurko było i jeszcze bylo okolo 1.5m2 na przemieszczanie się wokół. To ze jesteście bucami, słońmi w sklepie z porcelaną, grubasami i typowymi facecikami to już wiem. Ale żeby takiemu ignorantowi takie coś przeszkadzało?
Mój wujek ma dom 120m2 a i tak mieszkają w nim 2 duze rodziny i miejsca jest aż nadto, aż zamierza jeszcze 2 rodziny sprowadzić bo w sumie to mu pusto, nie chce marnować przestrzeni a i mniejsze koszta będą.
80% moich znajomych mieszka z rodzicami w podobnych warunkach
10% mieszka w kawalerce 1mx2m i nie narzeka, 10% mieszka w śmietnikach czy innych ławkach 40cmx80cm i też nie narzekają
I oto z uwielbianego przez wszystkich lewaków - pisarza-homoseksualisty stał się zwykłym grafomanem-pedałem. Wydawnictwo, które płaciło mu do tej pory pół bańki w złotych polskich zaliczki już go nie lubi.
Ciekawe czy jak by wyskoczył w czapce z sierpem i młotem to też taki popłoch by wzbudził. Odpowiedz jest oczywista - nie.
Oczywiście nie pochwalam jego "wyczynu", sam bym nigdy nie włożył na siebie nazistowskich emblematów, ale nie zmienia to faktu, że lubię jego książki. Nie zmienia to też faktu, że Witkowski dobrym pisarzem jest. A jak nie dobrym to co najmniej ciekawym.
Jak ktoś lubi dobrze napisany kryminał* to polecam Drwala. Lubię taki język. I takie powolne tempo.
Gdyby Olga Tokarczuk pisała kryminały to pewnie mniej więcej tak by to wyglądało.
*nie taką grafomanię jaką uprawia Joe Nesbo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#czytajzwykopem #ksiazki #oswiadczenie #witkowski
@ryhu: "hipsterowabyś" gdybyś napisał, że przeczytałeś wszystkie jego książki. Po dwa razy :)
@duckar: uwaga, reaguję na tą niewątpliwą prowokację: MEH
@Hoob: Która? Chyba jakaś z nowszych, bo nie czytałem.
Swoją drogą jedna z gorszych w dorobku genialnej Autorki.