Stanowisko: Najniższy stażem dziale technicznym jednego z oddziałów Lasów Państwowych ( ͡°͜ʖ͡°) Zarobki: Z premiami i innymi ~ 3k + - 500 zł Staż: 6 miesięcy stażu za g---o pieniądze + 6 miesięcy już na umowie o pracę, którą mam podpisaną na rok, niedługo szykuje się awans więc nie martwię się o przedłużenie
Każdy dzień wygląda inaczej więc opiszę dzisiejszy
1. pobudka 6.30/prysznic 2. codzienny bieg do samochodu bo już 6.55 3. 7 z groszami wpadam do biura witam się z każdym i zasiadam do kompa sprawdzając maila i słuchająm kierownika co dzisiaj będę musiał robić 4. 8.00 jadę na składnicę drewna mieszczącą się przy dworcu aby rozpisać wagony które podstawiło przed chwilą PKP Cargo 5. Podpisuje wagony(jakie drzewo gdzie ma iść) + spisuję wszystkie ważne dane potrzebne do specyfikacji i nadania listu przewozowego 6. Do 10 heheszki z wozakami którzy przywożą drewno, musze je najpierw odebrać mierząc, później im mówie co gdzie mają ładować 7. Wracam do biura pisać specyfikacje/zawiadomienie/list przewozowy 8. W międzyczasie kolejny wozacy przywożą drewno, dzwonią jak p------i dawaj anon na składnice, trzeba jechać osobiście coby w c---a nie cieli ( ͡°͜ʖ͡°) 9. Czas szybko leci już 14 wszystko ogarnięte, zdążyłem nawet wyskoczyć do banku 10. 14.20 śmieszkowanie na mirko i słuchanie jak dyrektor o-------a wszystkich oprócz mnie (ʘ‿ʘ) 11. 15.00 koniec pracy uśmiechem na ryju bo słońce motzno
Każdy dzień jest inny więc nie ma sensu strzeszczać wszystkiego jutro jadę np. do lasu zawieść paliwo maszynom pozyskującym drewno w lesie, czyli zajebiste widoczki i heheszki z operatorami
@biczplis: Tak. Oczywiście uśredniając bo czasem jest to 2k a czasem 4, bo premia za miesięczną delegację gdzie organizowaliśmy pewien event. Do tego 13/premia roczna/kwartalna/socjalna/ekwiwalent. Niby dużo tego, ale od razu zaznaczam, że oddział sam z siebie generuje zajebiste zyski.
@NieznanyAleAmbitny: Pozyskanie. @bazingaxl: Mało kto wierzy, ale dostałem się tam ze skierowania PUP ( ͡°͜ʖ͡°) Nawet nie wiedziałem, że to LP na początku xD Zero jakichkolwiek znajomości wykazałem się na stażu to mnie wzięli bo podobno solidny ze mnie pracownik (⌐͡■͜ʖ͡■)
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zarobki: Z premiami i innymi ~ 3k + - 500 zł
Staż: 6 miesięcy stażu za g---o pieniądze + 6 miesięcy już na umowie o pracę, którą mam podpisaną na rok, niedługo szykuje się awans więc nie martwię się o przedłużenie
Każdy dzień wygląda inaczej więc opiszę dzisiejszy
1. pobudka 6.30/prysznic
2. codzienny bieg do samochodu bo już 6.55
3. 7 z groszami wpadam do biura witam się z każdym i zasiadam do kompa sprawdzając maila i słuchająm kierownika co dzisiaj będę musiał robić
4. 8.00 jadę na składnicę drewna mieszczącą się przy dworcu aby rozpisać wagony które podstawiło przed chwilą PKP Cargo
5. Podpisuje wagony(jakie drzewo gdzie ma iść) + spisuję wszystkie ważne dane potrzebne do specyfikacji i nadania listu przewozowego
6. Do 10 heheszki z wozakami którzy przywożą drewno, musze je najpierw odebrać mierząc, później im mówie co gdzie mają ładować
7. Wracam do biura pisać specyfikacje/zawiadomienie/list przewozowy
8. W międzyczasie kolejny wozacy przywożą drewno, dzwonią jak p------i dawaj anon na składnice, trzeba jechać osobiście coby w c---a nie cieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
9. Czas szybko leci już 14 wszystko ogarnięte, zdążyłem nawet wyskoczyć do banku
10. 14.20 śmieszkowanie na mirko i słuchanie jak dyrektor o-------a wszystkich oprócz mnie (ʘ‿ʘ)
11. 15.00 koniec pracy uśmiechem na ryju bo słońce motzno
Każdy dzień jest inny więc nie ma sensu strzeszczać wszystkiego jutro jadę np. do lasu zawieść paliwo maszynom pozyskującym drewno w lesie, czyli zajebiste widoczki i heheszki z operatorami
#mojdzienwpracy #lasypanstwowe #lp #kochamswojaprace
@Kiedys_Mialem_Fejm: Oczywiście netto?
@Raditz: W Bieszczadach 1500zł to dużo
@Raditz Mieszkam na i pracuję Mazurach ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@Kiedys_Mialem_Fejm: J----y szczęściarz ;)
@Kiedys_Mialem_Fejm: Oprócz komarów ofc :)
@bazingaxl: Mało kto wierzy, ale dostałem się tam ze skierowania PUP ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet nie wiedziałem, że to LP na początku xD Zero jakichkolwiek znajomości wykazałem się na stażu to mnie wzięli bo podobno solidny ze mnie pracownik (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Jeśli ktoś się zastanawia technikum leśnicze i studia na SGGW to dobry wybór (ʘ‿ʘ) Sam żałuję, że mam gównokierunek robiony w Olsztynie xD
@Kiedys_Mialem_Fejm: to ma 99% polakow z mgr ;)