Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Za tydzień już odbiór pojazdu więc zadecydujcie jakie blachy mają znaleźć się na pojeździe lub podajcie swoje pomysły
B0 (5 znaków max)
#motoryzacja #zycietruckera
B0 (5 znaków max)
#motoryzacja #zycietruckera
źródło: -xJ86QxC
PobierzBlachy
- B0 KNAGA 73.2% (41)
- B2 XDDDD 26.8% (15)

Dołączyłem do zespołu niewiele ponad miesiąc temu więc ciągle jestem na etapie wdrażania się. Pobudka tak wczesna po to aby nie stać w korkach. Plan dnia zależy od momentu w cyklu produkcyjnym, w którym się aktualnie znajdujemy.
6:00 - pobudka
7:00 - w auto i jazda
7:40 - loguję się na kompie, witam się z zespołem na Skype (różne strefy czasowe), idę po kawę
do 9:30 - sprawdzam maile, czytam mirko, jakieś branżowe artykuły, dokumentacje, gadka-szmatka ze współpracownikami etc.
9:30 - 10:00 - scrum meeting - spotkanie, na którym omawiamy w zespole co zrobiliśmy wczoraj, co będziemy robić dziś i czy coś nas blokuje. Taka swoista synchronizacja.
do lunch'u pracuję nad przypisanymi zadaniami + zapewniam wsparcie dla reszty zespołu
ok. 12 ~45min lunch + czasem gramy w Resistance (taka uproszczona Mafia). Część biura tnie w strzelanki ale ja wolę odejść od kompa w czasie przerwy. Jak w nic nie gramy i jest ładna pogoda to idę do sklepu + na spacer.
Po lunch'u to różnie. W 'normalne' dni robię to co przed lunch'em. Raz w tyg. mamy 'grooming' - spotkanie, na którym omawiamy i szacujamy pracochłonność historii (funkcjonalności do implementacji) zleconych przez product ownera. Raz na sprint (2tyg. cykl produkcyjny), na początku, planujemy jakie historie zaimplementujemy w danym sprincie. Na koniec sprinta jest spotkanie podsumowujące. W okresie przed opublikowaniem wersji skupiamy się na testach i poprawianiu błędów. Do tego dochodzi całkiem sporo 'nieplanowych' spotkań. Czasem jest jakaś 'impreza okolicznościowa' w firmie to 1-2h chodzisz, uśmiechasz się i gadasz z resztą.
16:10 - pakuję się w auto i do domu.
#mojdzienwpracy