Wpis z mikrobloga

@alvaro-alvarez-397948: Po tym już będzie ślad ?
Niby głupie pytanie ale mojej siostrze operowali kręgosłup wstawiając sztuczny krąg po tym jak spadła z konia, i muszę przyznać, że ma malutką bliznę w stosunku do tego jak pocięta była.
  • Odpowiedz
@tymeek: niestety rower, narty, bieganie odpadaja. Musze oszczedzac kolano bo to druga jz wymiana endoprotezy i kolejny 1cm mniej kosci. Trzpien dolnej czesci tez wchodzi glebiej w kosc piszczelowa. Zginac bede mogl na razie tylko 90°. Zobaczymy po rehabilitacjiczy uda sie wypracowac wiecej.
  • Odpowiedz
@alvaro-alvarez-397948: eh ( ͡° ʖ̯ ͡°) będziesz w stanie chociaż chodzić bez widocznego utykania? orientujesz się czy są jakieś lepsze endoprotezy za miliony monet, które umożliwiają chociaż małą sportową aktywność?
  • Odpowiedz
@tymeek: no coz, gdybym mial ok 100 tys to bym zrobil lepsza. Najsmieszniejsze ze nie bylo szans w NFZ zrefundowac zagranicznej operacji bo za drogo. Jakby podliczyc dotychczasowe leczenie w Polsce to te 100 tys juz przekroczono.
  • Odpowiedz
@tymeek: bede sie cieszyl jak dam rade chodzic bez kuli. Zobaczymy po rehabilitacji. Problem w tym ze mam tez ograniczenie ruchowosci stopy i zanik miesni w udzie. Czeka mnie sporo wysilku.
  • Odpowiedz
@alvaro-alvarez-397948: #logikanfz. naprawdę współczuję cumplu, ja tylko 2 lata na kulach i powrót do aktywności po trzech, a i tak się przeżywało... życzę najlepszego, oby rehabilitacja poszła jak najlepiej, a może za ileś lat uda ci się dostać jakąś endoprotezę nowej generacji i będziesz normalnie chodził!
  • Odpowiedz