Wpis z mikrobloga

Dziś dzień próby, czas na badania krwi... Morfologia, cholesterol całkowity: w tym HDL, LDC - dobry i zły), trójgliceryny, glukoza , TSH
i próby wątrobowe: Alat, ASPAT, GGTP i bilburbina.
Wcale bym nie robił gdyby nie to ze po dużym upojeniu alko dostaje jakos dziwnych plam na całym cele, zaniepokojony tym faktem zapłaciłem 96pln bo pani w przychodni nie widziała potrzeby robic badań krwi ;( Dajcie ze 3 plusy na otarcie łez... Boje sie najgorszego, ze nie bede mógł pic piwerka ;(
#gorzkiezale #truestory
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzazzio: Czerwone plamy, głównie na pysku i klacie/ramionach? To na 90% ciśnienie Ci skacze po alko. Ja tak mam jak się grubszy bal, taki ze 3 dni trafi, jakiś wyjazd, coś. Pij wtedy dużo wody, ale tak w opór. Ze 2 butelki, może 3. W ogóle staraj się unikać samego alko, nawet jeśli jest to zimne p--o w czerwcu. A badania zrób i tak, bo ciśnienie, to nie żarty.
  • Odpowiedz
@Fafnucek: Nie jest to raczej ciśnienie! Zgadza się ze jak alko jest w opór to mam plamy, ale ostatnio podczas libacji badałem ze 4 razy ciśnienie i nie było jakieś mega duże, podwyższone ale cały czas w normie. Dlatego zaniepokoiło mnie to... będą wyniki i będziemy wszystko wiedzieć, oczywiście pochwale się ;-)

Co do piwerka, mogę wypić i 10 piwerek i plam nie mam, z tego co zauważyłem najczęściej to
  • Odpowiedz
@dzazzio: mi po wódce wyskakuje wysypka na twarzy, do tego jak udam się już na spoczynek, to drętwieje mi prawa ręka, boli na wysokosci nadgarstka. Praktycznie nie pije alkoholu, ale ból nadgarstka mam od kilku lat jak przywale ostro w czajnik.
  • Odpowiedz
@dzazzio: przykro mi, ale w tej dziedzinie jestem koniem i nie mogę Ci pomóc. A nie chce gdybać, bo to jednak o zdrowie chodzi. Ale może po prostu jesteś uczulony na mocne alko? ( ͡° ͜ʖ ͡°) pozdrawiam
  • Odpowiedz