Aktywne Wpisy

byferdo +590
Mieszkańcy małopolski na pewno kojarzą pojawiające się od lat żółte plakaty z "atrakcyjną" ofertą obwoźnej sprzedaży "proszków produkcji niemieckiej". Dziś z ciekawości podszedłem na taką sprzedaż, aby zobaczyć co tam sprzedają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.
źródło: comment_Mn5sthRrbf2lOXqEmUOvLlAMsW7EnWhn
Pobierz
ibleedforyou +44
Kocham śnieżne kostki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mirki pytanie mam. Mam dwa wskaźniki na tablicę. *Tablica1, *Tablica2.
Teraz chcę aby Tablica2 była kopią Tablica1 (w sensie to co W tablicach).
Jak zrobię coś takiego Tablica2 = Tablica1; to mi wrzuci pod Tablica2 wskaźnik z Tablica1 i gunwo z tego będzie, bo ja chcę aby przepisał tam wartości a nie adres. Można to obejść robiąc fora po wszystkich elementach przepisując jeden za drugim, ale może da się to jakoś bardziej elegancko zrobić?
C++11
do https://gcc.godbolt.org/ , ustawcie kompilator na np. clang 3.6 z flagami
-O2 -std=c++14. Odokomentujcie odpowiedni sposób kopiowania pamięci i porównajcie wygenerowany kod. Dla clanga dla wszystkich 3 przypadków jest call do memcpy.Komentarz usunięty przez autora