Aktywne Wpisy
niemorzliwe +2
Zarabiam 30-50k miesięcznie na czysto. Możecie zadawać pytania

Zarzutkkake +41
Miesiąc temu kurier zostawił mi paczkę pod drzwiami, nie informując mnie w żaden sposób o tym.
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało

W związku z rozmową z @m4kb0l pod znaleziskiem, w którym z fragmentów serialu zmontowano piosenkę mam pytanie o prosty program, który znacząco ułatwiłby przygotowanie podobnej produkcji.
Widzę to tak:
1. Mam katalog z napisami do wszystkich odcinków wszystkich opublikowanych sezonów serialu.
2. Mam plik z tekstem piosenki.
3. Program wyszukuje w napisach kolejne słowa z piosenki.
4. Kiedy znajdzie, na podstawie nazwy pliku sprawdza co to za odcinek i sezon.
5. Na podstawie znaczników w pliku z napisami sprawdza, która to minuta i sekunda filmu.
6. Do każdego słowa szuka powiedzmy max 5 wystąpień.
7. Generuję mi listę A - tekst piosenki i przy każdym słowie namiary na fragment filmu, listę B - które odcinki będą mi potrzebne, i w którym miejscu mam je ciąć (czyli to samo, tylko inaczej uporządkowane).
8. I tyle w najrpostszej wersji. Ja sobie potem te odcinki tnę, sklejam i tak dalej.
9. Są wszystkie punkty.
Pytanie 1 - jak bardzo skomplikowany, albo jak bardzo prosty jest to program?
Pytanie 2 - ile zajęłoby przygotowanie go ogarniętemu Mireczkowi?
Pytanie 3 - alternatywą dla programu jest ręczne Crtl+F poszczególnych słów w poszczególnych plikach z napisami. Przy jakiej długości piosenki prościej będzie przygotować i odpalić taki program niż szukać ręcznie?
@Creder: Jeśli to coś ma lecieć po plikach tekstowych i wyszukiwać fraz z innego pliku, gdzie masz zapisany tekst piosenki... to dość prosty. Myślę ,że ktoś zdolny ogarnąłby fajny skrypcik do tego.
To zależy... pewnie nie dłużej niż kilka godzin - bo rozumiem ,że program będzie wyszukiwał fragmenty jednego tekstu w X drugich tekstów ?
byle studenciak na 1. roku zrobiłby taki program w max. kilka godzin z palcem w dupie