Wpis z mikrobloga

@beer_man: przy chimney coilu wata jest na zewnatrz i otacza drut. Wpisz w youtubie. Nie widze sensu przy takiej mocy uzywac 2 grzalek, szczegolnie, ze kayfun do nich nie jest przystosowany i bedzie Ci po prostu ciezko to zrobic.
@MrGreeneye: To, że ciężko to widzę, ale czemu by nie spróbować, wata na zewnątrz? Dziwnie nieco, jutro już przejrzę filmiki i może coś podziałam bo dziś tak tylko się zastanawiam. Mało tam miejsca więc wiele opcji nie ma, a w ogóle jak to zmienia wrażenia, nie wiem, większa chmura - mniejsza? Znaczy tak ogólnie nie koniecznie na kajtku, ale w porównaniu do klasycznych coil
@beer_man: Na double barrel(te grzałki ułozone obok siebie równolegle), kajtek strasznie się grzeje. IMO, kayfun ma za mało przepływu powietrza na double coile. Natomiast chimney zajebiste, tylko pamiętaj żeby nie przytkać sobie air hole'a. Dym cieplejszy, lepszy smak. :D
@GaHee: No właśnie niby jest spoko jak jest, bo w sumie jest :) Ale coś tam bym poeksperymentował, tak właśnie myślałem, że kanały za małe na większe kombinacje, spróbuje tego komina w takim razie skoro polecacie. Ale na Kanthalu A1 0,25 to tak koło 8-9 zwojów czy jakoś inaczej?
@GaHee: Wiecej grzalek niz 1 masz zeby rozlozyc moc na wieksza powierzchnie, lepiej palic na dual/quadra coilach na 100W niz single coilach. Reszta to juz glownie kwestia konkretnej grzalki/przeplywu powietrza :P.
@MrGreeneye: Ja czekam na moje kanthal'e od 0,2 do 0,8 i będę się bawił w twisted. W sumie opłaca się, za 35 metrów kanthal'a zapłaciłem 35 złotych. Chyba na driperze z jedną dziurą w pinie plusowym ciężko będzie robić duale z takiego Clapton'a. Chyba, że Sleeper Coil.
@GaHee: Nie wiem czy to nie @MrGreenhere właśnie polecał, ale tu są dosyć tanie www.lepsze-zgrzewanie.pl tyle, że nie zawsze się cała szpula przyda, chociaż na metry też mają. Tak polecili w edymie to wziąłem, cóż poradzisz jak nie masz mobilnego mirko :)