Wpis z mikrobloga

Ehhhh oglądasz sobie spokojnie Tokyo Ghoul po 8 odcinków dziennie bo takie zajebiste, a nagle pod koniec 11 odcinka połapujesz się że sezon ma 12 odcinków a nie 24 i płaczesz bo chciałeś się delektować zakończeniem (,)
Po obejrzeniu pierwszego sezonu Tokyo Ghoul oceniam na 11/10 (ciekawostka - na MAL jest skala 1-10 ale da się wpisać ocenę jeszcze wyżej) ale nie chcę jeszcze zaczynać drugiego sezonu. Czas dokończyć Akame ga Kill a potem poszukać czegoś równie wciągającego co wsunę w dwa dni nawet nie czując upływu czasu.
#anime
xerxes931 - Ehhhh oglądasz sobie spokojnie Tokyo Ghoul po 8 odcinków dziennie bo taki...

źródło: comment_4bu9yew9GBUwJkCWqC5edKubihcO7YDw.jpg

Pobierz
  • 23
@Komoszek: uwielbiam ludzi którzy przypieprzają się do czyjegoś gustu. Zresztą jak coś mi się nie podoba to po prostu tego nie oglądam i nie zapisuję na liście, w związku z czym mam same tytuły poocenianie od 6 do 10, bo gorszych nie chce mi się oceniać.
@ayasecon: no na chwilę obecną to najbardziej podoba mi się ze wszystkich anim jakie widziałem (no nie widziałem ich aż tak dużo ale czy to źle?)
@MrEid: dzięki, czytałem że niby 2 sezon ble, dlatego nie chcę sobie jeszcze psuć tego fajnego uczucia po skończeniu jedynki. A czemu właśnie dwójka gorsza sporo?
@LordMrok: nie ma, ale po ocenieniu można z poziomu tabelki wpisać dowolną liczbę :D
@xerxes931: Zacytuje sam siebie

(..) Załóżmy, że masz książkę która ma 900 stron i wszystko masz w niej szczegółowo i pięknie opisane, a przy ekranizacji zostaje wycięte 800 stron.(...)

Pierwszy sezon jest również okrojony, zwłaszcza jego druga połowa. Polecam mangę która jest rewelacyjna jak dla mnie. W sumie po obejrzeniu drugiego sezonu możesz spokojnie czytać, bo w anime i tak nic prawnie nie ma.
@Komoszek: No dobra, pokaż mi anime które nie ma błędów, ma wykorzystany w 100% potencjał i jest absolutnym 10/10 to pozmieniam resztę ocen :D Zresztą jak widać chyba nie ma sensu u mnie ocenianie w takiej skali, bo albo coś mi się zajebiście podoba, albo średnio, albo wcale.
@ParsecV: o, dziękuję. Właśnie zastanawiałem się czy pisać postulat że skoro podoba mi się to mam prawo tak ocenić czy dać sobie spokój. Faktem jest że przedtem nie obejrzałem nigdy żadnego całego sezonu anime w półtorej dnia (czytaj nie wciągnęło mnie tak bardzo) i takie są fakty, a jeśli naprawdę komuś nie pasuje moja ocena, to
PRZEPRASZAM ZE MI SIĘ PODOBAŁO
@xerxes931: Przyznam po 2 pierwszych odcinkach bylem smutny( pewnie dla tego ze ogladalem wersje z cenzura plus czytalem mange) a po powrocie i obejrzeniu bez cenzury i cale przyznam, nie bylo najgorzej. W pelni rozumiem ocenianie po tym jak sie podobalo a nie po tym jak "moda" nakazuje. Jednak ciagle twierdze, moglo byc lepiej i mogli mniej omijac, oraz mogli nie spoilowac tak duzo.
@Vaskez: o właśnie, trochę bolała mnie cenzura, te złośliwe cienie zasłaniające najważniejsze, ale nie wiem czy chce mi się oglądać ponownie bez cenzury tylko po to żeby zobaczyć jak jest przebijany na wylot :D