Wpis z mikrobloga

Gdzie w Łodzi najlepiej udać się na ogólne badania (morfologia krwi, mocz, EKG, może echo serca). Czytałam o jakichś "pakietach sportowych", może coś z tego. Chciałabym po prostu zupełnie się nie spłukać przy zrobieniu tych badań.
#bieganie #triathlon #sport #zdrowie #lodz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Albinea: albo gdzie kolwiek prywatnie od razu, albo idziesz do lekarza rodzinnego po skierowanie. Ja zawsze chodziłam na NFZ bo nigdy to nie zajmowało wiecej niż tydz, a conajmniej 1,5 stówki zostaje w kieszeni.
  • Odpowiedz
@Albinea: przy czym poźniej i tak idziesz z tymi wynikami do lekarza sportowego (ja chodziłam gdzieś na Włókniarzy) i płaciłam wtedy chyba coś ok 50 zł
  • Odpowiedz
@dawidrayan: a jak miał robić? po twojemu? bo nie rozumiem co masz na myśli.

@Albinea: na morfologie, mocz i ekg weź skierowanie od lekarza POZ, ewentualnie echo zrób prywatnie bo będzie szybciej (na to nie może ci lekarz rodzinny wypisać skierowania, dopiero kardiolog może, więc to może potrwać)
  • Odpowiedz
@Vestale: Po prostu nie chciał się opierać na badaniach innego lekarza, jeśli chodziło o EKG, sam je zrobił, jak wiadomo EKG jest dość wrażliwym badaniem, każdy wstrząs pacjenta może dać niedbały wynik, nawet drżenie z zimna czy cokolwiek. Mi EKG robili 5 razy pod rząd zanim wyszło tak jak powinno.
  • Odpowiedz
@dawidrayan: nic dziwnego że się nie chciał opierać na poprzednim badaniu ekg - to badanie "chwili" :f

robił ci 5 razy pod rząd ekg spoczynkowe bo mu nie wychodziło takie jak chciał? sieeet o_O

• Odpowiedz