Wpis z mikrobloga

Ostatnio wymyśliłam, że gdyby natura obdarzyła płeć piękną zarostem na twarzy, kobiety na pewno wymyśliły by modę i różne, przesłodkie style jej noszenia. W sprzedaży byłyby specjalne spineczki i gumki do jej związywania, używałybyśmy farb i robiły obre. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Miałybyśmy specjalne odżywki, pachnące szampony i olejki wygładzające. Na pewno powstałyby specjalne szczotki do ich czesania- może w innym kształcie i z innym włosiem? Plotłybyśmy francuzy, kłosy, albo puszczały wolno. A po domu - w koczka. Wąsiki podwinięte, z kokardkami przy końcówkach. W internecie znalazłybyśmy pełno for na temat pielęgnacji, specjalistki radziłyby nowicjuszkom co robić, by broda była piękna, ale jednocześnie silna i zdrowa. Na pewno powstałyby również salony, gdzie chodziłybyśmy je układać na wesela, sypać brokatem i wplatać sztuczne kwiatki. Może powstałyby różne przesądy? Nie skracaj brody przed ślubem, bo mąż cię szybko zdradzi. Podczas ciąży noś splątaną, by dziecko zdrowym było. xD Podczas dorastania czekałybyśmy na swój pierwszy włosek, to znak, że już prawie jesteśmy kobietkami. Byłoby nam cieplutko jak w szaliczkach, a do tego modnie i z klasą.
Wiem, że mężczyźni też potrafią zadbać o brody, ale jestem pewna, że kobiety miałyby na ich punkcie fioła. ( ͡º ͜ʖ͡º)

#broda #rozkminy #rozowepaski
lunam - Ostatnio wymyśliłam, że gdyby natura obdarzyła płeć piękną zarostem na twarzy...

źródło: comment_ajB8uQeXcIKt4Im2K0yClS7b04ytVFJi.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przemek6085: wiedziałam że ktoś do tego nawiąże xD nie chciałam jej (jego) wrzucać, specjalnie wrzuciłam przerobione zdjęcie ładnej dziewczyny, żeby moja myśl wydawała się bardziej realna
@bossiscoming: dobry pan w profilowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MsFreud: ale to są bombki, więc to konkretnie na święta przyozdobione. różowe nosiłyby na codzień, jako urozmaicenie wyglądu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
W sprzedaży byłyby specjalne spineczki i gumki do jej związywania, używałybyśmy farb

@lunam: To wszystko jest w sprzedaży. Tylko nie gumki jakieś syfiaste tylko srebrne pierścienie brodowe (beard rings). A z kosmetyków to olejki, pomady, lakiery, szampony, odżywki... I tak można wymieniać. Jeśli kobiecie wydaje się, że coś by wymyśliła, to mężczyzna na pewno wymyślił to wcześniej i lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz