Wpis z mikrobloga

• 194
Za kazdym razem jak jade do roboty z mina mojego ulubionego fikcyjnego filozofa Ala B., przypominam sobie jak narzekalem na szkole. Gdybym tylko posluchal starszych, ktorzy mowili zeby sie cieszyc szkola poki moge, ale nie, musialem miec wlasne zdanie.

Przy padajacym deszczu i kilku dniach do przerwy swiatecznej by mnie juz pewnie od tygodnia w licbazie nie widzieli, a lvl w world of warcraft roslby na kolejnym alcie. Teraz w robocie zrobilem 64h w zeszlym tylko tygodniu -.- Al, miej mnie w swojej opiece.

#gorzkiezale #pracbaza #licbaza
Triplesix - Za kazdym razem jak jade do roboty z mina mojego ulubionego fikcyjnego fi...

źródło: comment_ce2CZxbUmUMYhbtipmSAPu3GCw60lDmf.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
@StefaniukBatory:

w szkole trzeba pracować w domu, w większości prac po pracy jest naprawdę wolne

Jeżeli po pracy nie będziesz się dalej kształcić, rozwijać, to nigdzie w życiu nie zajdziesz.
  • Odpowiedz
  • 1
@szybkiekonto: no nie wiem czy po pracy jest wolne, mialem tak tylko kiedy pracowalem na roli w Szkocji zeby zarobic na studia i pozniej przez miesiac pracy dorywczej na produkcji, pozniej nigdy nie mialem wolnego po 8h i od dobrych 4-5 lat rzadko schodze ponizej 10h dziennie+czesto telefony/maile z domu. Nie polecam tego stylu zycia, ale z drugiej strony az tak zle nie zarabiam (chociaz oczywiscie jestem niezadowolony i rozkrecam swoj
  • Odpowiedz
@Windmark: znacznie łatwiej to robić nie mając na głowie systemu ocen i mając świadomość że faktycznie robimy coś pożytecznego a nei wkuwamy na pamięć ilośc wydobycia węgla w krajach na świecie xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Horbi: rzucilem je pracujac jako sprzedawca w salonie agd/rtv i montujac sprzet u klientow jako dodatkowe zajecie. Teraz prowadze polski oddzial malej firmy na emigracji. W zakresie sprzedazy w ktorym sie wiekszosc zycia poruszam liczy sie doswiadczenie a nie papier, chociaz studiowalem i tak cos zwiazanego tylko pokrewnie ze sprzedaza (communication design) - co prawda zdobyta tam wiedza ciagle mi sie przydaje bo biore udzial w projektowaniu kampanii reklamowych, nauczylem sie
  • Odpowiedz