Aktywne Wpisy
kamilxpompa +981
Audi to stan umysłu #trzecieoko #powodz
RenkaRenkeMyje +1515
Swoją drogą komiczna sytuacja, że wladze w moim mieście zakazały dzisiaj picia wody z kranu i pisały aby zaopatrzyć się w sklepową.
Szkoda tylko, że nie mogę jej dzisiaj kupić bo pis uznal, że powódź w niediele odpoczywa i spędza czas z rodziną.
#powodz
Szkoda tylko, że nie mogę jej dzisiaj kupić bo pis uznal, że powódź w niediele odpoczywa i spędza czas z rodziną.
#powodz
Tipy będę dawał okresowo jak mnie coś natchnie. Mam dosyć odpowiadania każdemu na PW co i jak po 10 razy. Tutaj też zbyt wiele ode mnie nie oczekujcie. Postaram się pisać codziennie na ten temat i myślę, że 100 tipów wystarczy. No to zaczynamy
Tip numer 1:
Podstawowy błąd przy zarabianiu na krypto. Pytanie się innych, szczególnie na wykopie, na temat czy warto wejść w jakąś kryptowalutę. To pytanie jest równie idiotyczne jak zapytanie się ślepego co widzi. Odpowiedzią będzie g---o, takie samo g---o jakie wiedzą na temat twojego gównocoina pozostali użytkownicy. Zadaj sobie lepiej pytanie na h-j ktoś się będzie z tobą dzielił informacją jeżeli nie ma w tym interesu. Podstawową rzeczą przy nowych shitcoinach jest sprawdzenie developera, na bitcointalk zawsze jest temat. Wystarczy poczytać 100 pierwszych komentarzy i stwierdzić, że lepiej możesz mi wysłać kasę niż inwestować w coś co nie wyjdzie. Jeżeli uważasz, że developer jest ok, oceń na podstawie podobnych walut, jaką może mieć wartość na starcie, i odejmij od tego 80% - na pewno się mylisz. Każda kopia kolejnej kopii jest słabsza o 60%. Nie dotyczy to jakiejś dodatkowej ciekawej innowacji. Jeżeli interesujesz się kryptowalutą którą ktoś aktywnie promuje na wykopie, to możesz śmiało ryzykować. P------------z na 80% bo ktoś kto n--------a posty co 2 godziny o jakimś alcie ma problem ze sprzedażą, kiedy widzi że cena leci. Zanim polecisz kupić coś co wzrosło w godzine o 100 % sprawdź wpierw czy po prostu wolumen sprzedaży nie wynosi czasem 2 BTC( ͡° ͜ʖ ͡°) Zawsze sprawdzaj wolumen sprzedaży z ostatnich miesięcy i zobacz czy będziesz mógł reagować w przypadku spadku, i ile średnio dziennie idzie sprzedać. Jeżeli myślisz, że jak kupisz coś za 10 btc i cena wzrośnie 10 razy to nie znaczy od razu, że uda Ci sie to sprzedać, jeżeli ogólny dzienny wolumen jest 5 razy niższy.
Włącz myślenie, przestań słuchać innych, zacznij sam oceniać czy jest warto czy nie. O szczegóły możesz dopytać najlepiej na btctalk a nie kogoś kto nie ma o tym pojęcia. Najwiekszych ekspertów znajdziesz właśnie pod głównym tematem btc talk, bo to właśnie te osoby co się tam wypowiedziały będą miały największą styczność i doświadczenie. unikaj for ogólnych takie jak to tutaj na wykopie.
#btc #bitcoin #kryptowaluty #oniee
@oniee: o k---a
@oniee: amen
@LeSmoke: popatrz ty się masz rację ( ͡° ͜ʖ ͡°) to dokładnie co teraz #banki robią
Porownywanie dzialanosci bankow do dzialalnosci @oniee jest jednak bezpodstawne w kazdym wypadku :)
@LeSmoke: i świetnie czyli to samo co #banki. Banki grają na giełdach tak samo
@oniee: nie wiedziałem, sorki