Wpis z mikrobloga

Rysa jakieś 4,5 cm x 2 cm (w najwyższym punkcie), miejscami do podkładu, miejscami trochę płycej. Zdjęcie zrobione po oczyszczeniu Quick Detailerem. Da się to jakoś zrobić bez malowania drzwi? Nie oczekuję pełnego zakrycia, ale co najmniej zamaskowania, aby na pierwszy rzut oka nie było nic widać. Pytam Was, bo chciałbym się przygotować przed wizytą u speców ;)

#pomocy #samochody #motoryzacja #pokazauto #lakiernictwo #blacharstwo #autodetailing
Poncz - Rysa jakieś 4,5 cm x 2 cm (w najwyższym punkcie), miejscami do podkładu, miej...

źródło: comment_hruppJDqO4kzAUbOvxrc5SbWzFPPRCkB.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimowyzpl: Aha, czyli jest możliwość miejscowej naprawy, tak? Z moimi umiejętnościami nawet nie planuję się za to zabierać. Chcę jedynie wiedzieć, czy jak facet będzie mówił "Panie, to całe drzwi trza robić", to będzie mi wała kręcił :)
  • Odpowiedz
@anonimowyzpl: Martwię tylko, że rysa jest idealnie (i też dlatego powstała - wystaje kawałek blachy) na załamaniu karoserii.
https://www.mazda.com.au/assets/cars/allnewmazda3/sedan/overview/gallery/sedan-gallery-02.png
Ten łuk na dole, przy progach, zaś sama rysa zaraz przy krawędzi drzwi pasażera przód (w linii prostej w dół od klamki).
Niby nie ma wgniecenia (pozytywne zaskoczenie, bo zerwałem kawałek elewacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)), ale nadal mam wątpliwości, czy da się to idealnie wyprowadzić.
Planuję
  • Odpowiedz
@anonimowyzpl: Wiem, wiem. Chciałem się jedynie upewnić co do szansy na miejscową naprawę. Bo może i fachowcy, ale też mogą naciągać na niepotrzebne naprawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Poncz: to powodzenia z miejscowym malowaniem na zalamaniu. Miejscowe malowanie robi się albo na jakieś małe centki (tzw touch up), albo się robi cuda wianki bo chce się zachować oryginalny lakier, bo masz super drogie auto i naprawa lakiernicza obniża jego wartość. Tak to się maluje caly element, bo mozna sobie to wszystko, łatwo wyrównać i kosztuje to tyle samo albo mniej
  • Odpowiedz