Aktywne Wpisy
Panitsch +348
Pijcie ze mną kompocik, dzisiaj obchodzę #urodziny, wczoraj zostawiła mnie moja kobieta, bo biznes się zawalił i ostatnie miesiące musieliśmy żyć trochę skromniej, ale nadal godnie. Widocznie tej świni to nie wystarczało, gdyż po jej rzeczy przyjechał dziś nowy gach - trochę zrobiło mi się szkoda tego szczurka, bo widząc co robi ta wywłoka nadal bierze ją pod swój dach. Krzyż na drogę. Ja z racji moich 37 urodzin i tego,
Jak trzeba mieć zryty beret by wymagać dziewictwa od kobiety?
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
Whisky Extra Stout
Ekstrakt 16, alk. 6.2%
45 IBU
Warka do 14.04.2015
Słody:
- pale ale
- pszeniczny
- Whisky Malt 45 ppm
- Carapils
- czekoladowy pszeniczny
- owies
- palony jęczmień
Chmiele:
- Challenger
- Fuggles
Drożdże:
- Safale S-04
Przygody z wędzonką ciąg dalszy - dzisiaj lecimy z grubej rury, piwo wagi (albo raczej wędzonki) ciężkiej. Myślę, że jak posmakowała mi wędzonka w Grodziskim, to taki hardkor też będę w stanie przełknąć. Pierwszy raz będę miał kontakt z nutami ze słodu whisky. Zobaczymy.
Aromat to głównie czekolada i kawa zbożowa, wędzonka jest, ale nie bucha. Jakbym nie wiedział, że to taki styl, wziąłbym to za siarkę. Piwo jest kompletnie czarne, z niską brązową pianą.
W smaku jest dużo paloności, sporo kawy, i... stosunkowo niewiele nut torfowych. Gdzieś tam się w tle przewijają, ale nie jest to jakiś strzał palonymi przewodami. Piwo jest naprawdę gorzkie, z powodu wysokiej paloności, może w ten sposób przewija się tutaj słód whisky. Chociaż jak się człowiek skupi, to jest coś na kształt palonych przewodów i grafitu z ołówka.
Trochę rozczarowało mnie to piwo. Jako stout jest całkiem dobre, ale spodziewałem się ekstremalnych doznań, męczenia butelki półtorej godziny i błagania, żeby wreszcie je skończyć. Może to po prostu nie mój styl.
#piwo #ocenpiwo #degustujzwykopem #craftbeer #browarhipster i nowy tag #thebobolodegustuje
@gaska: @TheBobolo: no właśnie ta nowa warka jest zdecydowanie zbyt mało popiołowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)