Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu dostałem od brata kompa (Core 2 duo, gf 8800 gts 512 mb, 4gb ram) a że chciałem sobie pograć w jakieś stare tytuły to zacząłem z nim walczyć, po kilku włączeniach zawsze po kilku minutach wywalało blue screen. Postanowilem wyjać bateria z płyty głównej aby sie bios zresetował, po włożeniu jej na nowo już w samym biosie zaczęły pojawiać się krzaki i artefakty, zrobilem formata, win 7 nie mogłem zainstalowac, ósemka weszła ale gdy tylko wyłącze kompa lub uruchomie ponownie to komp się normalnie włącza (krzaki są) ale po chwili napis no singal na monitorze komp dalej pracuje a monitor nie dziala i po chwili przechodzi w stan uspienia(trzeba instalowac winde od nowa).. co moze byc problemem ?czy jest dla tego staruszka jakis ratunek?
#komputery #windows
  • 14
zacząłem z nim walczyć, po kilku włączeniach zawsze po kilku minutach wywalało blue screen.

Przed wyjeciem baterii bylo ok

@idziol: Zdecyduj się. ( ͡° ͜ʖ ͡°) BSODy też mogą być efektem zimnych lutów na karcie, sam to przerabiałem niedawno na podobnej konfiguracji u brata, C2D, ta sama płyta. Najpierw się wyłączał, później BSODy, po jakimś czasie artefakty na cały ekran. Po wygrzaniu karty w piekarniku wszystko gra
@Murzinio: przed wyjeciem byly blue screeny a nie bylo krzakow teraz sa krzaki a nie ma blue screenow...a i wczesniej rozdzielczosci ekranu bylo od cholery do ponad 2000na iles a teraz max 1600na 1200
@idziol:
Rozkręcasz chłodzenie karty, zdejmujesz, tak samo wszystkie termopady jeśli są, usuwasz pastę. Izolujesz czymś kartę , nagrzewasz piekarnik do 220 stopni i wsadzasz na 10 minut. Później czekasz aż wystygnie, nakładasz pastę, termopady i chłodzenie, testujesz.
@idziol: Poleciłbym Ci sklep, ale coś chyba się z nim stało, albo domenę przejęli w każdym razie #!$%@? działa. Co do konkretnej karty to nie wiem, więc się nie wypowiadam ( ͡° ͜ʖ ͡°)