Wpis z mikrobloga

mirasy znacie pewno pana #beksinski no i on rysował takie piękne obrazy z mnóstwem kresek. ni to żyły ni pnącza. nie mniej piękne i tu pytanie do #programowanie bawłił się ktoś w generowanie tekstur podobnych do obrazów tego pana ?
w efekcie chciał bym napisać aplikację która na wejście bierze czarnobiałą(lub odcieniach szarosci) bitmape i dostaje bitmape będąca efektem zarastania bardziej naświetlonych obszarów na bitmapie wejściowej
  • 8
@wytrzzeszcz: jaki zwykły filtr z odpowiednimi parametrami by wystarczył. Ja bym sobie wpierw znalazł krawędzie i potem je pozniekształcał. Google znajdywanie krawędzi, bawiłem się tym na laborkach, nic trudnego. "narastanie" może sprawić problemy - bo trzeba będzie się zastanowić co będzie najlepsze do uzyskania "fajnego" efektu

Edit: Nie wiem czy trzeba się ograniczać do czarnobiałego/szarości - chyba, że taki efekt miałby być
@wytrzzeszcz: żeby wiedzieć gdzie robić "wzrost" - przynajmniej ja tak to widzę, ale mogę się mylić. Albo chcesz zrobić ten "wzrost" jakiegoś obiektu - wtedy musisz znać jego granicę - albo na jakimś zetknięciu paru rzeczy - tu też granica, ale mniej musisz znaleźć