Wpis z mikrobloga

Witam serdecznie w ten przepiekny dzień ( )

Ale dobra, dla niektórych to będzie prosta sprawa.
Czy idzie zakupić do 3000 cebuli tzn złotych zestaw monitoringu bezprzewodowego zewnętrznego?

Cel - plac materiałów o wymiarach ~120x30 metrów, nagrywanie głównie w nocy, wymagane jakieś 4 kamery (do tego jakieś urządzenie nagrywające, chociaz mam jakąś gównostację z WinXP więc na tym mógłbym odpalić nagrywacza).

Firma zajmująca się takim czymś zażyczyła sobie 10 klocków ( ) a to przekracza mój roboczy budżet.

Dzięki kurde!

#cctv #monitoring #kiciochpyta #kamery #pracbaza #pracbazaproblems
  • 8
@kitanop: Blisko.. oj blisko.. tylko chyba widze jeden problem, kamery są przewodowe :( a ja niestety nie mam możliwości dociągnięcia skrętki, koncentryka lub innego przewodu do kamer (z zasilaniem nie ma problemu)
@meciasek: Zawodowo zajmuje się kamerami i nie miałem jeszcze w ręku bezprzewodowych kamer (a pare miałem) które by działały poprawnie (było coś widać) i na odległości większej niż 25m. Ja zawsze montuje kamery przewodowe i do tego ewentualnie nadajniki radiowe czy to do cyfrowych czy analogowych.

Zestaw nadajnik i odbiornik na jeden kanał analogowy to koszt około 500zł brutto (VID-7), do cyfrowego też coś koło tego (Mikrotik SXT).

Czyli masz 2000zł