Aktywne Wpisy
Panitsch +348
Pijcie ze mną kompocik, dzisiaj obchodzę #urodziny, wczoraj zostawiła mnie moja kobieta, bo biznes się zawalił i ostatnie miesiące musieliśmy żyć trochę skromniej, ale nadal godnie. Widocznie tej świni to nie wystarczało, gdyż po jej rzeczy przyjechał dziś nowy gach - trochę zrobiło mi się szkoda tego szczurka, bo widząc co robi ta wywłoka nadal bierze ją pod swój dach. Krzyż na drogę. Ja z racji moich 37 urodzin i tego,
Jak trzeba mieć zryty beret by wymagać dziewictwa od kobiety?
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
Odrzucenie każdej nie-dziewicy to zabranianie młodym kobietom bycia szczęśliwą, zakochaną, korzystania z życia i popełniania błędów.
Co innego szlauf mający 30 bolców w rok, a co innego dziewczyna która po prostu była w kilku związkach ale nie wypaliło.
Jeśli komuś nawet druga opcja przeszkadza to musi to być osoba strasznie zakompleksiona i zawistna oraz pozbawiona emocji, logiki, człowieczeństwa.
Znam prawiczków, którym nie
Smoked Roggenbier
Ekstrakt 13, 5.5% alk.
Warka do 25.05.2015
Słody:
- pilzneński
- jęczemienny wędzony
- żytni
- karmelowe
Chmiele:
- Iunga
- Hallertauer Tradition
Kolejny przystanek na mojej drodze do polubienia piw wędzonych - wędzony Roggenbier. Trzeba to przyznać - żyto jest obecnie na topie. Może nie robi takiej furory, jak amerykańskie chmiele, które do dziś są bardzo popularne, ale jeśli jesteś szanującym się craftowym browarem - musisz uwarzyć coś z żytem. Coraz większą popularność zdobywają również słody wędzone. Perun postanowił połączyć te dwa składniki i wyszły Duby Smalone.
Aromat jest bardzo delikatny, leciutka szynkowa wędzonka i lekki słodowy charakter. Oprócz tego trochę estrów w postaci bananów. Piwo jasnomiedziane, umiarkowanie mętne, niska, prawie biała piana.
W smaku podobnie - bardzo stonowana wędzonka, występuje praktycznie wyłącznie w posmaku. Więcej tutaj żyto i niskiej, ale wyczuwalnej goryczki. Żyto wprowadza tu wielką gładkość, wręcz aksamitność pomimo dość wysokiego wysycenia.
Wszystkim, którzy boją się piw wędzonych, a chcą odkryć tę część piwnej mapy, polecam na początek Duby Smalone - pełne w smaku piwo, z delikatną, nienachalną wędzonką, które uczy krok po kroku smaku wędzonych słodów.
#piwo #ocenpiwo #degustujzwykopem #craftbeer #browarhipster i nowy tag #thebobolodegustuje
@PeaceUN:
Ja osobiście za "chlacza" się nie uważam, nie przepadam za upijaniem się, bo piątek, piąteczek, piątunio, chyba już z tego wyrosłem. Jeśli byłbym chlaczem, to kupiłbym 4 Kuflowe i byłoby fajnie.
Czy degustuję? Staram się. Staram się poczytać o konkretnym piwie, o surowcach, z których je zrobiono. Następnie wącham, próbuję opisać wszystkie aromaty, które wyczuwam. Potem przychodzi faktyczne smakowanie i tak samo
a ja mam wrażenia odwrotne - gdy ktoś zaczyna zajmować się piwowarstwem, zaczyna pić mniej i bardziej świadomie dobiera co pije ;)