Fajne rzeczy są, np. część pisemna: Proszę napisać podanie z prośbą o umożliwienie Pani / Panu odbycia stażu w jednym z polskich urzędów. Proszę umotywować swoją
@fan_farmaceutek: Akurat w tych dwóch przypadkach nie chodziło mi o trudność, co zabawny kontekst kulturowy.
"Kiedy więc przybysze stanęli przed jego (3), skwapliwie zaprosił ich w gościnę. Wędrowcy odwzajemnili się (4), która brzmiała: „Cieszcie się zaiste, iżeśmy przybyli, a może nasze przybycie przyniesie wam (5) dobra wszelakiego, a z potomstwa zaszczyt i sławę”.
Ech, mam certyfikaty z trzech języków obcych i zawsze strasznie mnie wkurza, jak dają zadania pisane językiem
@fan_farmaceutek: Lol. Chciej się podzielić ciekawostką na wykopie. Wrzuć zabawny komentarz (btw, wiem co to jest antałek). Zbieraj hejty i nieuzasadnione insynuacje pod swoim adresem. #dzienjakcodziennawykopie
http://www.certyfikatpolski.pl/images/materialy/egzaminy/E-C2.pdf
Ja bym nie zdała >_< co to do ch jest antałek???
Nie,poka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@janeeyrie: no proszę cię
Fajne rzeczy są, np. część pisemna:
Proszę napisać podanie z prośbą o umożliwienie Pani / Panu odbycia stażu w
jednym z polskich urzędów. Proszę umotywować swoją
"Kiedy więc przybysze stanęli przed jego (3), skwapliwie zaprosił ich w gościnę. Wędrowcy odwzajemnili się (4), która brzmiała: „Cieszcie się zaiste, iżeśmy przybyli, a może nasze przybycie przyniesie wam (5) dobra wszelakiego, a z potomstwa zaszczyt i sławę”.
Ech, mam certyfikaty z trzech języków obcych i zawsze strasznie mnie wkurza, jak dają zadania pisane językiem
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora