Wpis z mikrobloga

Nie mogę z tych podludzi xD Codziennie pod tagiem #seriale wpisy w stylu "są już napisy?", "czy ktoś ma jakieś dobre napisy do najnowszego odcinka?", "hatak wypuścił już napisy?". Ktoś napisze "O! Ale fajny to był odcinek" to zaraz się zlatują "to są już napisy?". Nosz #!$%@? mać. Wykorzystalibyście w końcu to, że od kilku czy kilkunastu lat uczycie się tego angielskiego i obejrzelibyście jak człowiek z angielskimi napisami(bo ok, przyznam, że oglądanie bez jakichkolwiek napisów jest już na trochę wyższym stopniu zaawansowania), a nie jak zwierzę czekać aż łaskawy Pan Hatak zrobi napisy.

Uczycie się tego n-ty rok w szkole i na kursach i wszystko to jak krew w piach.
#bekazpodludzi #angielski
  • 23
  • Odpowiedz
@biczplis: Wiem, sam tak korzystam z napiprojektu. Co prawda widocznie wzięcie jest nikłe bo czasem przez kilka godzin nikt nie doda ich do bazy i wtedy się posiłkuję addic7ed.com
  • Odpowiedz
@kazam: zeby tylko kontekst. Oglądłame pare razy GoT z napisami pl od hataków to tam były źle przetłumaczone kwestie. I nie chodzi mi o "źle, bo zmaiast ogrodznei było płot" tylko "źle, bo tłumacz przetłumaczył coś na zupełnie inny sens". Oczywiscie hatak robi swiwtna robote, ale takie błedy to naprawde szok...
  • Odpowiedz
  • 0
@szymon_jude: same here cumplu z Better Call Saul strasznie ktoś zamulil nie wiem czy to z pośpiechu ale dla mnie (poziom ~ FCE) było dużo niedorzecznych błędów
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: dla mnie śmieszniejsze jest to, że oni wypisując te posty pokazują jakie ich życie jest słabe i nie mają nic do roboty poza czekaniem na napisy. Nawet mi ich nie żal.
  • Odpowiedz
@Wiedmolol: Szczerze mówiąc to dzięki temu, że oglądałam seriale z angielskimi napisami to sporo się nauczyłam, ale polskie wolę mieć dla pewności, że dobrze rozumiem.
  • Odpowiedz