Czytam sobie, że jest sobie nowy MacBook, który jest sobie ładny, fajny i ultracienki, ale za to nie ma żadnych portów, nawet klasycznego USB. Jedno USB-C, nawet do ładowania.
I tak... sprzęt jest piękny. Szczerze, jest fantastyczny i robi ogromne wrażenie. Ale brak portów? Dla mnie automatycznie sprowadza go to do roli takiego bardziej rozbudowanego tabletu. Ale ale, przecież jak można sobie wmówić, że to wspaniałe rozwiązanie!
Nie wyobrażam sobie komputera bez załącz, bo używam pendrivów na USB, zewnętrznego monitora, zewnętrznych dysków, myszki przewodowej, której nie chcę ładować, oraz jednocześnie fajnie by było móc podłączyć ładowanie laptopa.
ALE
Przecież Apple musi mieć rację! Jest rozwiązanie - genialna przejściówka! Za jedyne 379 zł... chociaż nie. Jak chcemy mieć to, co normalny sprzęt daje w standardzie, musimy kupić dwie:
Jak przyglądam się temu kablowi, to przestaję się pukać w głowę na myśl o komputerze bez złączy. Coraz więcej rzeczy faktycznie da radę załatwić bezprzewodowo.
FUCK LOGIC ( ͡°͜ʖ͡°) Bezprzewodowo, pod warunkiem że kupimy dodatkowe przewody.
Kupujemy zajebiście ładny, cienki i innowacyjny komputer w cenie trzech normalnych laptopów. Ma on niewątpliwą zaletę - jest mobilny, wygodny. Ale żeby z niego w pełni korzystać, trzeba zakupić dwie przejściówki. Są one oczywiście na kablach. Więc żeby mieć wszystko bezprzewodowe, trzeba kupić przewody, aby podłączyć inne przewody. I nosić ze sobą, bo może się przyda.
@jamtojest: tak, brak portow tez mnie dziwi i dla mnie troche to chore, ale ile mozna zasmiecac tag japkowy tymi wypocinami. Jak ktos chce to kupi, dla wiekoszsci to potwornie upierdilwe, no ale robia co chca
@laki1: Fanboje już mówią, że tak powinny wyglądać wszystkie komputery, porty są w ogóle niepotrzebne. Po czym kupują przejściówki, żeby jednak mieć te porty.
@dom3ll: Dla zjadacza chleba mac to tylko solidna, desinegrska konstrukcja z dobra bateria. Dalem sie zmanipulowac i juz sie zastanawiam, czy nie zainstalowac windowsa.
@jamtojest: dużo zależy od tego, jaki ktoś ma rodzaj pracy - jeśli głównie pisze, chodzi na biznesowe spotkania czy robi rzeczy niewymagające dodatkowego monitora, klawiatur etc. to jest to wspaniały sprzęt. Do bardziej zaawansowanych działań jest MacBook Pro.
@jamtojest: Gdyby przejściówka była dodawana od razu do zestawu, to spoko. No i gdyby USB były chociaż dwa, a nie jeden. Moim zdaniem taki laptop jest lepszym rozwiązaniem od tabletu i sam bym takiego kompa wziął zamiast iPada. Sam mam teraz ultrabooka od Asusa i prawdę mówiąc, niewiele do niego podpinam - komp się przydaje jak gdzieś wyjadę, żeby sprawdzić coś na necie, albo obejrzeć film. Ja bym tego Macbooka
@Skibil: No i spoko, też tak uważam. Chodzi mi nie o hejt w stronę sprzętu, który być może zapełnia jakąś tam lukę na rynku, a bardziej o bekę z fanbojów, którzy już snują wizję, że porty nie są potrzebne i nikt tego nie używa, a za chwilę lecą kupić przejściówkę. To jest schizofrenia.
A całość rozbija się o sens mnożenia gadżetów. Są ludzie, którzy lubią i używają. Ja mam kontakt
@jamtojest: O czym wy tu mówicie. Jaki tablet? Żeby to przypominało tablet to ten macbook musiałby mieć ekran dotykowy. A nie ma. Cena z d--y. Funkcjonalnosć niewielka. Ja za cenę 2 przejściówek do tego cuda kupiłem mix 2w1. Całkiem bez wiatraka, cieniutki, ekran fhd, klawiatura z touchpadem, hdmi, usb normalne i micro, czytnik kart microsd. Na atomie, który spokojnie wystarcza do internetu i multimediów. Fakturę klientowi wystawię, na skype pogadam.
Czytam sobie, że jest sobie nowy MacBook, który jest sobie ładny, fajny i ultracienki, ale za to nie ma żadnych portów, nawet klasycznego USB. Jedno USB-C, nawet do ładowania.
I tak... sprzęt jest piękny. Szczerze, jest fantastyczny i robi ogromne wrażenie. Ale brak portów? Dla mnie automatycznie sprowadza go to do roli takiego bardziej rozbudowanego tabletu. Ale ale, przecież jak można sobie wmówić, że to wspaniałe rozwiązanie!
http://maslowski.myapple.pl/posts/8278-z-ta-przejsciowka-nowy-macbook-ma-sens
Uwaga, popis logiki prosto z rezerwatu!
W skrócie:
Nie wyobrażam sobie komputera bez załącz, bo używam pendrivów na USB, zewnętrznego monitora, zewnętrznych dysków, myszki przewodowej, której nie chcę ładować, oraz jednocześnie fajnie by było móc podłączyć ładowanie laptopa.
ALE
Przecież Apple musi mieć rację! Jest rozwiązanie - genialna przejściówka! Za jedyne 379 zł... chociaż nie. Jak chcemy mieć to, co normalny sprzęt daje w standardzie, musimy kupić dwie:
http://store.apple.com/pl/product/MJ1L2ZM/A/przej%C5%9Bci%C3%B3wka-z-usb-c-na-vga-multiport
http://store.apple.com/pl/product/MJ1K2ZM/A/przej%C5%9Bci%C3%B3wka-z-usb-c-na-cyfrowe-av-multiport
I teraz konkluzja wzięta prosto z artykułu:
FUCK LOGIC ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bezprzewodowo, pod warunkiem że kupimy dodatkowe przewody.
Kupujemy zajebiście ładny, cienki i innowacyjny komputer w cenie trzech normalnych laptopów. Ma on niewątpliwą zaletę - jest mobilny, wygodny. Ale żeby z niego w pełni korzystać, trzeba zakupić dwie przejściówki. Są one oczywiście na kablach. Więc żeby mieć wszystko bezprzewodowe, trzeba kupić przewody, aby podłączyć inne przewody. I nosić ze sobą, bo może się przyda.
#apple #bekazapple #fucklogic #komputery
źródło: comment_3NzPYFECY25K795PBcoK4t7C9Xwg9VEw.jpg
Pobierz@jamtojest: taguj #humor
@yanuncamas:
He he, czyli np kopiowania danych na pendrive-a :)
@jamtojest: Ale tabletow to ty nie obrażaj. One mają nawet wyjścia HDMI, których żaden macbook sie nie dorobił :D
A całość rozbija się o sens mnożenia gadżetów. Są ludzie, którzy lubią i używają. Ja mam kontakt