Aktywne Wpisy

ponton +191

ossprime +77
Na tym nagraniu (5 sekunda) widać, jak gość dobywa broni ZANIM kobieta rusza do przodu. Pierwszy strzał pada, gdy obie jego nogi znajdują się na lewo od pojazdu. Potem jeszcze poprawia 2 razy przez otwartą boczną szybę auta, gdy o jakimkolwiek zagrożeniu dla niego nie ma mowy. It's over dla chłopa.
#usa #minneapolis #policja #ice
#usa #minneapolis #policja #ice
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-9 o 23.05.14
Pobierz

Tak naprawdę przeciążenie operatora skutkuje tym, że nie można już tego nazywać operatorem – to jest najzwyklejsza funkcja, którą też wprost można wywołać. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ++obiekt robił sortowanie jakiejś tablicy, a obiekt++ wysyłał dane po TCP/IP. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
temp=i;
i=i+1;
return temp;
a ++i wygląda
Ale OK, zapędziłem się trochę. Sama teoretyczna operacja preinkrementacji i postinkrementacji jest jasno zdefiniowana, i zgodnie z definicją postinkrementacja zwraca poprzednią wartość. Więc w zasadzie masz rację. :)
Ja tu nie doszukuje się różnic. Tak jak mówiłem, zostanie wywołana odpowiednia instrukcja assemblera, tu akurat kompilator avr-g++.exe od atmela. -Os.
Preinkrementacja też zwraca wartość inaczej byłaby nieużyteczna.
Jeszcze inna sprawa
Jeśli x++ / ++x występuje jako część większego wyrażenia to albo nie ma to znaczenia (przykład niżej) albo różnica w semantyce sprawia że i tak nie zrobisz tego szybciej.
Przykład dla którego x++ i ++x są tak samo wydajne (mimo że
@Rincewind: Mógłbyś wskazać konkretną okoliczność? Bo nie rozumiem kiedy to się zdarza.