Wpis z mikrobloga

@frak: Znam ten ból, miałem tak na mwig40 jak zaczynałem, a ostatnio na wig20, ale od wczoraj mam nowe narzędzie do analizy, najlepsze z jakiego korzystałem, a może nawet na świecie, niestety na razie najtańszą wersję, ale może będę szukał ludzi do założenia syndykatu, i w tedy może zaczęlibyśmy działać na większą skalę. Niedługo wrzucę jakieś wykreślanki :D
@frak:
Jak dla mnie to twój błąd polega na tym, że grasz przeciwko trendowi. Nie wiem czym się kierujesz i jakie są założenia twojej strategii ale mógł byś sobie ustawić np średnią SMA 200 i na D1 patrzeć jaki jest trend i grać w kierunku przeważającej siły. Bo jak na razie to wygląda to jak byś próbował złapać odwrócenie trendu, a to pierwszy krok do wyzerowania depozytu. To tak jak byś
@killer87: Trend się skończył jak dla mnie. Gram na lewarze 1:10, więc spokojnie czekam aż reszcie wytną stopy i odbiją w górę. A jeżeli to nie zmiana trendu to poczekam na korektę do ewentualnych dalszych spadków, zamknę wszystko i zmienię tendencję.
@frak:
Jak dla mnie to od lipca zeszłego roku mamy trend spadkowy, czyli grubo ponad pół roku. Na spadki grał bym z 2 miesiące później jak SMA200 przebiła góra wykres. Dopiero jak średnia SMA200 czyli ta zielona wejdzie wyraźnie pod wykres wtedy będzie zmiana trendu. Każdy gra jak uważa, ale moim zdaniem dobrym pomysłem jest patrzenie na takie średnie na wykresie wyższego rzędu, a dopiero potem zejście niżej i doprecyzowanie wejścia.
killer87 - @frak: 
Jak dla mnie to od lipca zeszłego roku mamy trend spadkowy, czyli...

źródło: comment_XfYruEkk1QoJWohGLWsn9w0a4mWbBSkl.jpg

Pobierz