Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RonaldDusk: @alienv: Nie, nie troling, ale widzę że już pojawili się pierwsi eksperci więc słucham? W czym UE4 jest lepszy od Unity dla niezależnego deva? Jestem bardzo ciekaw. Może się przesiądę. hmm....

// nie, nie mam pro.
  • Odpowiedz
@jigsaw96: Ale to szykowały się już wcześniej czy to komunikat po tym UE4 Free? Bo jeśli już wcześniej coś planowali to ta wiadomość o UE4 da im konkretnego kopa do myślenia :D

@RonaldDusk: no dajesz! Zastrzel mnie argumentem czemu UE4 miało by być dla mnie lepsze niż Unity Free? Z chęcią posłucham kogoś bardziej doświadczonego :D Dla ułatwienia dodam że robię głównie 2D na mobile a nie milionowe
  • Odpowiedz
@Vorland: Nie, nie trzeba. Wersja Free to wersja Free. Jak chcesz kupić wersję Pro to tak, wersja pro 1500$ plus po 1500$ za każdy plugin Android i iOS. Przy czym będąc studentem można wszystko kupić za 1500$ co na PLN daje ~4500 jednorazowej opłaty za wersję Pro. Tragedii chyba nie ma jeśli ktoś coś już zarabia i dalej planuje w to brnąć. W UE4 płacisz tak długo jak zarabiasz na
  • Odpowiedz
@Curry_: źle liczysz. Zanim zaczniesz zarabiać więcej niż 3k$ na kwartał z gry trochę czasu mija. Nie wiedzę sensu inwestować w wersje pro jeżeli dopiero się zaczyna i dodatkowo płacić za każdy moduł. Czas życia gier jest coraz krótszy i lepiej się wychodzi płacić te 5% przy dochodach niż zapłacić sporo przy 0 zwrocie. Duże produkcje się dogaduje w sprawie tych % wiec pewnie kwoty da różne
  • Odpowiedz
@Netheos: no no. Już nadrobiłem. Moim zdaniem pozamiatane :D Szkoda że ten nieszczęsny splash screen zostaje ale poza tym UE4 dla indie został zmiażdżony IMO.
  • Odpowiedz
@Curry_: No i jeszcze robisz k---ę z logiki.

UE4 jest darmowy, ogarnij się. Płaci się za coś innego.

Przecież "darmowe" U3d też nie jest darmowe, bo jak zarobisz ponad 100k$ to musisz kupić wersję pro.

/facepalm
  • Odpowiedz