Wpis z mikrobloga

Mireczki i mikrokoksy kochane, proszę doradzcię mi, od dwóch miesięcy uprawiam intensywny trening, siłownia, basen, bieganie, podciąganie, pompki etc. no i jak pewnie wiecie, brakuje mi już sił. Nigdy się nie wspomagałem białkiem ani innymi anabolikami, a myślę że to już dobry czas by się w to troszeczkę pobawić. Zainwestować tylko w białko czy coś jeszcze?

#mikrokoksy #silownia
  • 9
  • Odpowiedz
@Slith Nie no oczywiście były treningi przed, dość dużo ćwiczyłem, po prostu teraz biorę się za siebie poważnie. 72kg/178cm ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dieta oparta na białkach, kurczaki, makarony, jaja, warzywa etc.
I nie wiem czy na przykład zainwestować w kreatynę?
@KubIT: Nie no oczywiście że są, bez przesady.
  • Odpowiedz
@zielonookii: po pierwsze to zrób sobie porządną dietę, białko możesz zarzucić kiedy z diety nie będziesz wystarczająco go dostarczał. Pamiętaj o spożywaniu warzyw i odpowiednich owoców. Z suplementów możesz se zarzucić bcaa i witaminy z minerałami.
  • Odpowiedz
@zielonookii: możesz sobie zainwestować w przedtreningówke, np. RedWeiler i jak nie wyciągasz białka z diety to kup też białko no i witaminy jakies, śpij po 7-8 godzin, trenuj max 5 dni w tygodniu, a jak czujesz przemęczenie to rób większe przerwy między treningami. To tyle. Elo.
  • Odpowiedz
@zielonookii:
deload, i to wg mnie już po 4-6 tygodniach - na jeden tydzień intensywność treningu na 50% (ciężary albo objętość), potem powrót do tego co miałeś wcześniej,

do tego jeżeli nie jesz dużej ilości warzyw to sprawdź czy czasem sumplementy - kompleksy - witaminowe nie pomogą. Sprawdź sobie ZMA na sen.

Anaboliki to trochę co innego niż białko ;)
Białko dodaj jak nie dajesz rady dostarczyć go w diecie, na
  • Odpowiedz