@kalectwo: Jak dałem False to przy makemigrations krzyczało że zmienili z jakiegoś dziwnego powodu na none i mam zmienić. Jak wywalę te Booleany to i tak ten sam error. //Jak usunę wszytkie modele i tak płacze o ten 'None'
@Spisssek: miałem to samo, sprawdz w folderze migracji twój model jak jest dodawany. Mi chciało go zrobić jako int i jako datę jednocześnie, stąd błąd.
field=models.ForeignKey(to='sklep.Order', default='None'), Migracja próbuje stworzyć ForeignKey do modelu którego PrimaryKey to AutoField, czyli pole liczbowe, a Ty jako domyślną wartość chcesz ustawić 'None'.
Zmień tą linijkę w migracji na: field=models.ForeignKey(to='sklep.Order', default=1), i wszystko zadziała.
@Spisssek: Upewnij się jeszcze, że nie masz plików .pyc, bo one mogą powodować problem.
A najlepiej usuń wszystkie migrację od 0002, wszystkie .pyc i zrób jeszcze raz ./manage.py makemigrations. I upewnij się, że w tej nowopowstałej migracji nie będzie default='None'
Przy próbie zrobienia manage.py migrate sklep leci taki error:
http://pastebin.com/BGaFX00N
W skrócie - ValueError: invalid literal for int() with base 10: 'None'
ja już nie wiem o co chodzi ;( problem pojawił się po dodaniu modelu Order:
http://paste.ofcode.org/w5J6sjDa825h8TVjU7vdff
teraz nie ważne co zrobię - usunę modele, edytuję je czy cokolwiek - zawsze leci ten sam error. Pomocyy
#programowanie
anyway, jak pluje o None, możliwe że chodzi o to
sent=models.BooleanField(default=None)default jest none, ale nie dajesz null=True.
edit: przy okazji, chyba default=False powinno być.
Jak wywalę te Booleany to i tak ten sam error.
//Jak usunę wszytkie modele i tak płacze o ten 'None'
Edit: Wklej jeszcze kod migracji gdzieś. Django 1.7?
@legolass
field=models.ForeignKey(to='sklep.Order', default='None'),Migracja próbuje stworzyć ForeignKey do modelu którego PrimaryKey to AutoField, czyli pole liczbowe, a Ty jako domyślną wartość chcesz ustawić 'None'.
Zmień tą linijkę w migracji na:
field=models.ForeignKey(to='sklep.Order', default=1),i wszystko zadziała.A najlepiej usuń wszystkie migrację od 0002, wszystkie .pyc i zrób jeszcze raz
./manage.py makemigrations. I upewnij się, że w tej nowopowstałej migracji nie będzie default='None'