Wpis z mikrobloga

@dhMichu: pracowałem kiedyś w agencji interaktywnej i tam mieliśmy kilka sztuk. UXPin to polska firma, z Gdyni :) ale widzę, że te notepady są wyprzedane: https://www.uxpin.com/web-kit.html

Btw, przypomniała mi się sytuacja, kiedy korzystałem z wydrukowanych wireframe'ów mobilnych - szkicowałem appkę na warsztatach z klientem. Były podobne do tego co pokazałeś w pierwszym linku.
Btw, przypomniała mi się sytuacja, kiedy korzystałem z wydrukowanych wireframe'ów mobilnych - szkicowałem appkę na warsztatach z klientem. Były podobne do tego co pokazałeś w pierwszym linku

@yanuncamas: Może ostatecznie wezmę to wszystko na pendrajwa i zaniosę do lepszego punktu wydruków cyfrowych, niestety moje biurowe drukarki robią masakrę z drobnej siatki itp.
@dhMichu: musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy faktycznie tak drobny grid przyniesie Ci jakąś wartość - może tak naprawdę to sztuka dla sztuki i szkicowanie z taką dokładnością to strata czasu. Według mnie trochę tak jest, w końcu w szkicowaniu projektu chodzi o ogólny koncept i iteracyjne poszukiwanie rozwiązań, a nie brandzlowanie się nad pixel-perfect rysunkami :)